Véradókat ünnepeltek Zalahalápon

Elismerte, megköszönte és jutalmazta a településen élő véradók önzetlenségét, példaértékű segíteni akarását a Vöröskereszt Alapszervezet. Az összejövetelen megjelent mintegy félszáz helyi véradó közös ünnepi vacsorán vehetett részt a zalahalápi faluházban szombaton késő délután.

halápvér 4

halápvér 1

Aki önzetlenül vérét adja embertárasainak, az mindent tud a szolidaritásról-hangzott el az esemény megnyitóján, ahol Szabóné Fülöp Katalin, a Vöröskereszt helyi alapszervezetének titkára mondott ünnepi köszöntőt. – Önök világunk erkölcsi győztesei és önökkel együtt minden véradó, akik példái az összetartásnak, segítőkészségnek, egymásnak tiszteletének és elfogadásának-fogalmazott.

halápvér 5

H. Kovács Gabriella a Vöröskereszt tapolcai és ajkai területi vezetője köszönte meg a véradók előtt a helyi munkatársak odaadó szervező-, és a véradást népszerűsítő munkáját, majd Jani Józsefné Irénke szavalata és  Kardos Marcell énekes produkciója következett.

halápvér 3

Később Dr. Jerkovics Gergely a helyi vöröskereszt alapszervezet elnöke és Szabóné Fülöp Katalin titkár okleveleket, virágokat, ajándékokat osztott ki a településen vért adó lakosoknak. /Töreky László/