Útépítés felmart aszfaltból

Közel 350 méteres útszakasz szilárd burkolata készült el a Barackos lakóparkban a napokban.

Erről a helyszínen Dobó Zoltán tájékoztatta lapunkat. A polgármester elmondta, hogy a város más területeiről származó felmart aszfalt fel-használásával végezték a munkát a szakemberek.
– A fejlesztésnek olyan területet választottunk először, ahol az esőzések idején kialakult vízátfolyások komolyabb gondot okoztak. Ezzel a beavatkozással próbáljuk megakadályozni a talajeróziót, s azt, hogy tovább romoljon az itteni közlekedés helyzete. Korábban a helyben élők összefogtak az útfejlesztés érdekében, ám számos probléma merült fel akkor, s előre lépés nem történt. Jelenleg ugyan kísérleti jelleggel próbáljuk ki ezt a technológiát, de már most mondhatom, itt az iskolapélda, hogyan lehet jól megoldani ezt a feladatot. Ha a lakosság a jövőben szeretne bővítést, akkor a vonatkozó rendeletben lefektetett módon történő hozzájárulással erre lesz lehetőség – fogalmazott a polgármester.
Azt is megtudtuk, hogy a mostani fejlesztéshez alkalmazott felmart aszfalt a Simon István és a Vajda János utcákból származik, azaz a szó szoros értelmében újrahasznosított anyag. Természetesen vásárolni is lehet ilyet szükség esetén a későbbiekben. A polgármester óvodai projektekről is szólt. – A Hársfa óvodában tetőt cserélték, a Barackvirágban pedig a vizesblokkot újították meg. Utóbbi beruházás a Szivárvány óvodában is tervben van, várhatón néhány héten belül be is fejeződik.