Újdonság volt, de jól sikerült az őszi táborozás Halápon

Négy csoportban negyven gyermek jelentkezett abba a napközis táborba, melyet egy nyertes pályázatból finanszírozott a zalahalápi Csontváry Általános Iskola az őszi szünetben.

halapiskola-2
Kép: A halápi diák táborozók egy csoportja a sáskai pálos kolostor romjainál. (Fotó: Csontváry iskola)

Volt gyalogos és kerékpáros túra, kézműves-, sport foglalkozás, egészséges életmódra nevelés, valamint egész napos kirándulás a keszthelyi Festetics kastélyba és a hozzá tartozó kiállító helyekre. A legnagyobb élmény a gyermekek elmondása szerint, Galambos Ferenc bűvész varázslatos előadása volt, melyhez a közönség soraiból kis bűvész segédeket is alkalmazott a mester.

halapiskola

Kép: Illés Kolos az iskola diákja  és a profi bűvész, Galambos Lajos.

Mint azt Igaz Sándortól az oktatási intézmény  igazgatójától megtudtuk, az elmúlt években több tábort is szerveztek, de ilyen napközis tábor ez idáig még nem jött létre az iskolában. Hasonló tábort augusztusban is működtettek, de az őszi volt az igazi meglepetés a diákoknak. – Örömünkre, az iskola diákjainak mintegy negyven százaléka jelentkezett-fogalmazott az intézményvezető, aki az iskola pedagógusait is dicsérte az önzetlen hozzáállásukért. /Töreky László/