Újabb térfigyelő kamerák a városban

– Több új kamerát helyeztünk ki a közelmúltban, többek között a Csobánc utcában, a Malom-tó partján, a Fő téren, s most már összességében kijelenthető, hogy a legfrekventáltabb helyeket lefedtük.

A legújabb belvárosi térfigyelő kamera előterében dr. Décsey Sándor (balról), Dobó Zoltán, Horváth Gábor és Pass Sándor

Mindezt Dobó Zoltán mondta el ma a Szentháromság-szobornál az ott beüzemelt új kamera kapcsán. – Régi célunk volt, hogy az átmenő forgalmat is figyeljük, s adott esetben visszakereshessünk, felelősségre vonhassunk egy-egy szabálytalankodót, vagy bűncselekmény elkövetőjét. Először a legforgalmasabb helyeket kamerázzuk be, utána azokat a részeket, ahova gyakran szállítanak szemetet ismeretlen személyek. Jelenleg úgy látom, hogy jövő év novemberére, decemberére a legfontosabb területek megfigyelése megoldott lesz. Ezzel erősítjük a közbiztonságot, s tartjuk távol azokat, akik rosszban sántikálnak – mondta a polgármester. Hozzátette, hogy a rendőrséggel együtt üzemeltetik a rendszert, a személyiségi jogok maximális figyelembe vétele mellett.
Horváth Gábor, a hálózat kiépítésének műszaki munkatársa (egyben önkormányzati képviselő) arról szólt, hogy a kamerák éjszaka és rossz látási viszonyok között is alkalmasak jó felvételek készítésére. Mint megtudtuk, a közelmúltban a Dobó lakótelepen helyeztek el ilyen korszerű eszközt, illetve ma már a belváros teljes ellenőrzése is megvalósult, s akár még az autóban ülők azonosítása is lehetséges. A rögzített felvételeket 60 napig tárolják.