Újabb gasztrofesztiválnak adott otthont Tapolca

Idén rendezték meg először a Big Green Egg barbacue és grill hétvégét a városban a Köztársaság téren, július 13-14-én.

Az ünnepi borhét, a pisztrángfesztivál és a kolbásztöltő verseny után grill és barbacue hétvégével bővült a gasztrofesztiválok palettája Tapolcán. Az újdonságról Dobó Zoltán polgármester és Fülöp Dániel főszervező tájékoztatta lapunkat.

Megtudtuk, hogy magánkezdeményezésből, de a város támogatásával sikerült létrehozni a rendezvényt. Az alapgondolat az volt, hogy mivel nagyon népszerű manapság a grillezés, a grillezési technikák, ezért ezzel kapcsolatos eszközöket, ételeket szerettek volna bemutatni a közönségnek, amelyek akár visszahozhatják az idelátogatókat a későbbiekben. Cél volt továbbá olyan vállalkozókat hívni, akik valamilyen módon kötődnek Tapolcához. Köztük szerepelt a Big Green Egg Bolt Tapolca, a Csobánci Bormanufaktúra, a Fülöpkert Kertépítészet, a Hegymagasi Marhaságok, a Smoke&Meat, a Smoking Guns Barbecue szószok és a Stari Sörfőzde. A polgármester úgy véli, Tapolca egyfajta fesztiválvárossá nőtte ki magát. A főszervező elárulta, hogy eleinte ugyan adódtak nehézségek, de azokat sikerült megoldani, és már csütörtök este tíz órától sültek a finomságok, melyek többnyire sertés, marha alapanyagokból készültek.

Fülöp Dániel nem csupán egyszeri alkalomnak gondolja a fesztivált, szeretné jövőre is megrendezni majd, kibővített standlétszámmal és választékkal. Ő a névadó Big Green Egg faszenes grillező helyi forgalmazója, és nem titkolt szándéka volt ezt a terméket népszerűsíteni az érdeklődők körében.

A hétvége során két minikoncertet is hallgathattak a kikapcsolódni vágyók, amelyek az esti hangulat fűszerezését szolgálták.