Tapolcai népdalosok sikere Budapesten

Immár 10. alkalommal rendezték meg augusztus 24-25-én Budapesten a Muzsika Hídja Nemzetközi Fesztivált, amelyen ezúttal kínai és magyar kórusok vettek részt. A kétnapos kulturális eseménynek az Újpesti Rendezvénytér és a Duna Pláza adott otthont. A Kocs Ida vezette Tapolcai Csobánc Népdalkör értékes díjjal tért haza a nívós rendezvényről.

A nemzetközi fesztivál keretében kínai és magyar kórusok szólaltatták meg a két nemzet zenei motívumait. Összesen tizenhat kórus lépett fel, előadásaikban felcsendültek a tradicionális kínai és magyar dallamok, de más nemzetek harmóniáját is megidézték a fellépők. Kocs Ida lapunknak elmondta, népdalkörük is részt vett a Muzsika Hídja/ The Bridge of Music nemzetközi kórusfesztiválon, ahonnan ezüst kupával tértek haza.

Fotók: A Csobánc Népdalkör helyszíni felvételei

– A délelőtt folyamán a budapesti Duna Plázában, szépszámú közönség előtt volt lehetőségünk bemutatkozni. Csodás élménnyel lettünk gazdagabbak, egyrészt, hogy ilyen rangos nemzetközi eseményen vehettünk részt, masrészt hazafelé megcsodálhattuk a gyönyörűen kivilágított Budapestet- árulta el az énekes, aki a segítőknek is köszönetet mondott. – Köszönjük a lehetőséget és a segítséget a fenntartónknak, a Tapolca Kft-nek és egy Anonim adakozónak is. Végül, de nem utolsó sorban megköszönöm a lányoknak a sikeres szereplést! Nagyon büszke vagyok rájuk! – hangsúlyozta Kocs Ida. A kétnapos fesztivál egyébként látványos díjátadó gálával zárult, ahol fellépett az Ars Nova Énekegyüttes, Timi Chen énekesnő és Nédó Olga hegedűművész. A végén pedig a teltházas rendezvényközpont együtt énekelt magyar és kínai népdalokat. A mostani 10. fesztivál abban különbözött az előzőektől és nyújtott még különlegesebb zenei élményt, hogy ezúttal nagyon sok hagyományörző kórus lépett színpadra- mondták el a szervezők. /tl/