Szénsavpatronokat tulajdonított el

A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte a vizsgálatot annak a 37 éves kisapáti férfinak az ügyében, aki ellen lopás bűntette miatt indult büntetőeljárás.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2018. február 27-én egy tapolcai áruház képviselője tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy 2018. február 1. és február 19. között az üzletből több szénsavpatron is eltűnt. A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként még aznap igazoltatták a feltételezett elkövetőt, a bolt egyik alkalmazottját. A 38 éves kisapáti lakost a rendőrök előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottként hallgatták ki és beismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondta, hogy a fenti időszakban összesen 68 darab patront tulajdonított el munkahelyéről közel négyszázezer forint értékben. A férfi járművében a rendőrök megtalálták az eltulajdonított tárgyak egy részét, melyeket lefoglaltak, és visszaadtak a jogos tulajdonosának. A gyanúsított ellen üzletszerűen elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Tapolcai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.