Számadás a tanév végén

Szijártó János – „Június volt s ujjongtunk, nincs tovább, most gyertek szabadmellű örömök, s pusztuljatok bilincses iskolák!”

bardos1

Ady Endre soraival kezdte ünnepi beszédét Gál Attila, a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola igazgatóhelyettese, a székhely intézmény vezetője. Majd hozzátette, egyáltalán nem baj, hogy ezt gondolják most gyerekek, így van ez rendjén. – Minden szeptemberben mikor elkezdünk egy új tanévet, arra gondolunk milyen hosszú lesz az előttünk álló 9 hónap, de így visszatekintve csak egy röpke pillanat. És most elérkezett a rég várt nap, itt a tanév vége, itt a vakáció. 181 tanítási nap után lezártuk 338 tanuló tanulmányi évét, s az ünnepséget követően az osztályfőnökök kiosztják a bizonyítványokat.

bardos2

A tanévzáró kicsit számadás is. Komoly munkát tudhatunk magunk mögött, terveztünk, küzdöttünk, izgultunk és örültünk a sikereinknek, tanultunk a nehézségekből. Tény, hogy elégedettek lehetünk, hiszen alapvető céljainkat teljesítettük, eredményes, színes programokban, változatos rendezvényekben, versenyekben gazdag tanévet zárhatunk – fogalmazott Gál Attila a felsorakozott gyerekek, a megjelent szülők, vendégek előtt, majd a teljesség igénye nélkül felsorolta a tanévben elért eredményeket, a legemlékezetesebb pillanatokat.

bardos3bardos4
Az iskola nevében Bajner Imre igazgató búcsúzott el a végzősöktől, akik a szép szavak, jókívánságok után aztán hatalmas ováció kíséretében engedték fel a magasba a színes lufikat.
A folytatásban a Szózat közös eléneklése után az osztályok visszavonultak a termekbe, ahol az osztályfőnököktől átvehették a 2014-2015-ös tanévben elvégzett munkájuk tömör összegzését, a bizonyítványt.