Rajzokkal készültek a karácsonyra

Zalahalápi  fiatalok gyönyörű munkákat küldtek be az adventi rajzpályázatra. Munkáikat csütörtökön díjazták, illetve egy kiállítást is nyitottak a beérkezett alkotásokból. 

halaprajz-3

Az eseményen Bedő Lajos polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd átadta a szót Igaz Sándornak, aki a falu és az iskola életében már hagyományosnak számító adventi rajzpályázatról fogalmazta meg gondolatait. Később a Csontváry általános iskola igazgatója és Igaz Csilla tanárnő gratuláltak is a fiataloknak és a helyezést megillető okleveleket osztottak ki számukra.

halaprajz-1

A zsűri által legszebbnek ítélt munkákat kategóriánként külön is jutalmazták. Az első és másodikosok kategóriájának legszebb alkotását Molnár Rebeka első osztályos tanuló nevéhez fűződik, Nagy Liliána és Szép Jázmin másodikos tanulók a második, illetve a harmadik helyet érdemelték ki. A harmadik, negyedik osztályosok kategóriájában az első helyezett Nagy Dóra lett, a második Tokaji Bence Zoltán és a harmadikként Albert Orsolya Réka készítette a legszebb rajzot. A felsősök kategóriájában a hetedikes Konkoly Emese lett az első, a nyolcadikos Tóth Kinga Zsófia a második és az ötödikes Doroszi Liza a harmadik. A legifjabb alkotó büszke címet a mindössze két éves Szabó Izabella kapta meg.

halaprajz-2

Somogyi Kingától, a művelődési ház vezetőjétől megtudtuk, hogy az alkotásokból egy adventi naptárat is készítenek, amely hamarosan kikerül a kultúrház ablakába.  /Töreky László/

halaprajz-6

halaprajz-5