Pünkösdi vonóskoncert a templomban

Megtelt délután a templom a Tapolcai Járdányi Pál Zenei Alapfokú Művészeti Iskola vonószenekarának hagyományos pünkösdi hangversenyén.

Szép koncerttel örvendeztette meg idén is a zeneiskola vonószenekara a közönséget pünkösdkor. /Fotó: Májer Edit/

A Nagyboldogasszony Római Katolikus Plébániatemplom adott otthont ismét a vonósok koncertjének. Őri Jenő, a zeneiskola igazgatóhelyettese köszöntötte a szép számú érdeklődőt. Beszédében kitért arra, hogy idén tizenötödik alkalommal hirdették meg a koncertet. Ez az alkalom mindig kiemelten fontos a zenekarnak, hiszen az elmúlt egy év felkészülésének, próbáinak eredményét hallgathatja meg a nagyérdemű. A Román Iván vezette zenekar – melyben a zeneiskola diákjai, tanárai és volt növendékei is játszanak – idén is változatos, szívet melengető dallamokkal örvendeztette meg a közönséget. Blahunka Adrienn J. S. Bach Adagio művével kezdte meg a hangversenyt, majd felhangzott a legkisebbek, azaz a Tücsök Hegedűkórus előadásában, Takácsné Németh Magdolna zongora kíséretével, James A. Bland Arany Papucsok műve.

Blahunka Adrienn szóló előadása nyitotta meg a hangversenyt. /Fotó: Májer Edit/

A. Corelli Templomi szonátáját Balikó Laura és Fehér Zita szólaltatta meg, csembalón Takácsné N. Magdolna közreműködött. J. S. Bach Pünkösdi kantátáját, az Ó, örvendj hív lélek áriát Májer Edit énekelte, Kovács Adrienne csellón, Takácsné N. Magdolna csembalón kísérte. G. Goltermann Románc című művét a Blahunka Flóra, Deli Eszter, Kovács Adrienne és Varga Eszter cselló kvartett szólaltatta meg.

A Tücsök hegedűkórus előadásában (a képen két hegedűs a négyből), Takácsné Németh Magdolna zongora kísérete mellett,  James A. Bland művet hallhatott a közönség. /Fotó: Májer Edit/

A vonószenekar előadásában elhangzott G. F. Händel zenekari szvit a Rodrigo című operából, P. I. Csajkovszkij 13 kis darab, valamint A. Vivaldi G-dúr szimfóniája, Takácsné N. Magdolna csembalókíséretével. A magával ragadó hangversenyt pünkösdi dalok zárták, a Tücsök Hegedűkórus előadásában.

Pünkösdi dalokat adtak elő a legkisebbek. Énekeltek és hegedültek is. /Fotók: Májer Edit/

Miután elhalkult a hosszan zúgó taps, Szakács Péter plébános is megköszönte a koncertet, majd Kodály Zoltán szavait idézve búcsúzott a résztvevőktől. /Májer Edit/

Zúgott a taps a templomban. /Fotó: Májer Edit/

Szakács Péter plébános is köszöntötte a zenekart. /Fotó: Májer Edit/