„Pártok feletti” összefogás

Dobó Zoltán polgármester kedden bejelentette az Egységben Tapolczáért Egyesület megalakulásának tényét, a Tamási Áron Művelődési Központ előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Kifejtette, hogy az újonnan létrejött szervezet más formában írja a város nevét, mint ahogy az most használatos, mivel a képviselő-testület a Tapolca név használatát nem engedélyezte számukra. – Hagyományőrző és közéleti szerepet egyaránt vállaló egyesületről van szó, ezért a régi írásmódot választottuk, azaz a város nevét “cz”-vel írjuk. Ezzel a módosítással alakult meg az Egységben Tapolczáért Egyesület, melyben lehetőséget biztosítunk a közélet szereplőinek arra, hogy a helyi közösség érdekében végzett munkájukat egy egyesület kereteiben foglalják össze, függetlenül attól, ki hogy látja a világot. Azt is elárulom, hogy az őszi önkormányzati választásokra polgármester-jelöltet és képviselőjelölteket is állít az új szervezet. Fontosnak tartjuk, hogy minden kormánypárti jelölt ellen egy ellenzéki jelölt szálljon versenybe az ősszel. A polgármesterjelölt én leszek, a képviselőjelöltek névsorát később, az EP-választások után tesszük közzé – mondta Dobó Zoltán. A polgármester hangsúlyozta, hogy itt egy pártok feletti összefogásról van szó, ahol megtalálták a közös, helyben fontos célokat.
Árvai Gábor, a helyi MSZP szervezet vezetője, szintén az egyesület tagja, úgy fogalmazott, hogy a város vezetése szépen helyt állt ebben a ciklusban. – Ellenzéki vezetés mellett sikerült biztosítani a működőképességet, sőt még fejlesztések is megvalósultak. A jó folytatás garanciája az imént említett egyesület, amelyben természetesen vannak párttagok, ám mégis egy széles társadalmi réteg jelenik meg általa. Ez a civil szervezet nem arra fog törekedni, hogy a kórház aktív osztályait elvigyék, vagy a termál strandot bezárják, hanem éppen ezek működtetéséhez, fejlesztéséhez adja tudását, ha ehhez a lakosság felhatalmazást biztosít – fogalmazott Árvai Gábor.