Ötvenéves az óvoda

A napokban ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Tapolcai Kertvárosi Óvoda Hársfa Tagintézménye. Az Alkotmány utcai óvoda a jubileumhoz kapcsolódva május 23-án családi délutánra várta a gyerekeket és hozzátartozóikat, majd egy héttel később ünnepi műsorral tették emlékezetessé a kerek évfordulót.


A napokban ünnepelte a Tapolcai Kertvárosi Óvoda Hársfa Tagintézménye, az Alkotmány utcai óvoda, fennállásának 50. évfordulóját. E jelentős alkalmat sok-sok programmal tették színessé az óvoda dolgozói gyermekek, szülők és meg-hívottak számára. Ünnepi rendezvénysorozatukat elsősorban a gyermekek igényeit figyelembe véve tervezték. Számos érdekes, interaktív programban vehettek részt, kipróbálhatták ügyességüket, bátorságukat, vagy egyszerűen csak jól szórakozhattak. Programkínálatukban volt katonai, rendőrségi bemutató, ugráló vár, sport délelőtt, mozi látogatás. A szülőkkel közösen szervezett május 23-i családi délután igazán emlékezetesre sikerült, szerveztek kézműves- és süti vásárt, bográcsozást, néptáncos be-mutatót. Az egész délutáni programot a Répa Retek Mogyoró együttes fergeteges hangulatú koncertje és születésnapi tortázás zárta.

Sokan eljöttek a május 30-án is ünneplőbe öltözött óvodába, a vendégeket nagy szere-tettel fogadták. Kedves, megható műsorral, néptánccal, versekkel, körjátékokkal, régebbi ovisok zeneiskolai előadásával tették emlékezetessé gyermekeik és az óvoda dolgozói jubileumi rendezvényüket.


– Emlékezni egy 50 éves év-fordulón örömteli, ám nehéz feladat is egyben – mondta Vargáné Csóri Márta tagintézmény-vezető. Az épület átadása 1969. augusztus 16-án történt. Volt olyan idő-szak is az intézmény életében, amikor 4-5 gyermekcsoporttal működtünk és jelenleg is jó kihasználtságú az óvoda. Az 50 év mögött rengeteg munka, siker, nehézség és szeretet rejlik. Elődeink, vezetőink (Hoffer Lajosné, Szalay Lászlóné, Frang Lászlóné) kitaposott ösvényét kötelességünk széles úttá formálni, hiszen az itt dolgozók munkájukkal, szolgálatukkal valamennyien hozzájárultak óvodánk történetének formálásához, a jelenben képviselt értékeink megalapozásához. Jelenlegi vezetőnkkel, Horváth Zoltánnéval és munkatársaimmal mindent meg is teszünk azért, hogy ez így is legyen. Egy intézmény jelenéről és jövőjéről gondoskodni különleges küldetés, annál is inkább, mert családok, gyermekek sorsa, életminősége a tét. Szeretnénk, ha óvodánk olyan hely maradna, ahová jó bemenni, jó élni, dolgozni és ahol a legjobb gyermeknek lenni. Emberi tartással, szakmai felelősségvállalással megőrizzük és tovább visszük az 50 év örökségét. Az 50 éves jubileum kapcsán sokan, sokféleképpen támogatták óvodánkat, segítettek,hogy programjainkat meg tudjuk valósítani. Külön szeretnénk megköszönni a szülői közösségnek is az egész jubileumi projekt lebonyolításában nyújtott önzetlen munkáját – tette hozzá a tagintézmény-vezető.
                                                                                   Hársfa Tagintézmény