“Óriás” győzelem az év végi kolbásztöltő versenyen

A “Leendő Óriásokért Nagycsaládos Egyesület” csapata nyerte meg a 2018-as tapolcai kolbásztöltő verseny felnőtt kategóriáját a Malom-tónál. A hagyományosan a szilvesztert megelőző napra szervezett városi gasztronómiai megmérettetésen tizenhét csapat töltötte és sütötte a kolbászokat, de érdeklődőből sem volt hiány.

Hasonlóan a megelőző évekhez, idén is tapolcai és Tapolca környéki baráti társaságok, sporttársak, munkahelyi kollektívák, helyi pártok, civil szervezetek neveztek a versenyre.  A kolbászkészítéshez szükséges legfontosabb nyersanyagokat a város biztosította.

A jó hangulatról a csapatok “forralt boros részlegei” és a profi szpíker gondoskodtak, az elkészült finomságokat helyi szakemberekből álló zsűri értékelte.

Szánti Imrének, Buzás Lajosnak és Márkus Ferencnek nem volt könnyű dolga, hiszen a frissen sült kolbászok legtöbbje nagyon ízletes volt, leginkább az ízharmóniában voltak különbségek. Természetesen a jók között mindig vannak legjobbak, sőt van egy legeslegjobb is, ők a kiérdemelt díjaikat Dobó Zoltán polgármestertől és az ételbíráktól vehették át.

A győztes kolbászt idén az ifi indulók közül a “Kézis Pipik és Kakasok” sütötték, a második helyen a “Luca-napi Banyák” végeztek.

A felnőtteknél a “Leendő Óriásokért Nagycsaládos Egyesület” csapata készítette az első helyezést érő gasztronómiai remeket, a második a MÁV Zrt. csapat lett. A harmadik legjobb kolbászt a zsűri szerint, az “Együtt a Kézilabdáért Alapítvány” tagjai töltötték a versenyben. /tl/