Október 13-án választunk – Tapolcai jelöltek

Dr. Áder János köztársasági elnök a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választását 2019. október 13. napjára tűzte ki.

Amint azt lapunkban már korábban olvashatták, képviselő-testületi ülésen megválasztották a helyi választási bizottság tagjait és póttagjait  (ITT).  Azóta már a jelöltek nevei és a listák is elérhetőek a Nemzeti Választási Iroda honlapján. Tapolcán 13024 választópolgárt tartanak nyilván, ennyien jogosultak arra, hogy döntsenek arról, kik irányítsák, képviseljék a várost az elkövetkező öt évben. Nyolc körzetből nyolc jelölt szerezhet egyéni kép-viselői mandátumot, továbbá hárman kerülhetnek be kompenzációs listáról a testületbe, amely kiegészül még a polgármesterrel.
Tapolcán három polgármesterjelölt száll versenybe. Dobó Zoltán (korábban jobbikos, most független) jelenlegi polgármester újra indul, Bognár Róbert (Fidesz-KDNP) és Lévai József (korábban MSZP-s, most független) alpolgármester a két kihívó.
Három települési kompenzációs listát állítottak fel a jelölő szervezetek Tapolcán. Bognár Róbert (FIDESZ-KDNP-Szeretem a Városom Egyesület) és Dobó Zoltán (Egységben Tapolczáért Egyesület) is első helyen áll saját jelölő szervezetében, míg a harmadikként nyilvántartásba vett Mi Hazánk listáján hat képviselő-jelölt (Bágya Szilárd György, Székely Imre, Izsó Krisztián, Nobik Balázs, Csik Mária, Minda Éva) szerepel, ám polgármesterjelöltjük nincs. Lévai József mögött viszont nem áll szervezet, ő egyedül méreti meg magát.

Az Egységben Tapolczáért Egyesület képviselőjelöltjei: Horváth Gábor, Tölgyes Zsolt, Pass Sándor, Takács Gábor, Dr. Décsey Sándor, Buzás Gyula, Puskás Ákos, Tóth Bálint. A Fidesz-KDNP tapolcai jelöltjei: Sárközi Szaniszló, Horváthné Somogyi Ildikó, Mezőssy Zoltán, Molnár Attila, Máté Sándorné, Császár László, Kuni Sándorné, Knolmajer Ferenc. Egyéni képviselőjelöltként, szervezettől függetlenül indul még Kozma Henrik, a tapolcai képviselő-testület másik alpolgármestere, illetve a polgármesterjelöltként induló Lévai József saját körzetében egyéni (független) képviselőjelöltként is megméreti magát.