Nyár, tópart, Vízi Színpad, zenei csemegék

A „Tapolcai Nyár” programsorozat, négy héten át tartó, péntek esti vízi színpadi koncertjei az „Új Idők- Kokárdák és Koszorúk” koncertjével érnek véget augusztus 12-én. A turisták különösen hangulatosnak találták, de a helyben és a környéken élők  közül is sokan kedvelik a minden szempontból egyedi, különleges koncerthelyszínt. Augusztus ötödike azonban ebből a szempontból nem volt szerencsés, akkor  a zivataros idő miatt a TÁMK színháztermébe szorult be Márió és a közönsége.

A szervező Tamási Áron Művelődési Központ igyekezett olyan vendég és helyi előadókat meghívni a város nyári szabadtéri programjaira, akik a közönség legszélesebb rétegei számára is befogadhatóak, életörömöt sugároznak, ugyanakkor műfajuk igényes, népszerű előadói. Molnár György zenekara Gallusz Nikolettel,  Szűcs Gabi a Stereo Swing együttessel érkezett Tapolcára július második felének két utolsó péntek estéjén. Ha  tömegeket nem is vonzottak ezek az előadók-  élményszerűbb volt hallgatni őket, mintha egymást taposták volna a tó körül az emberek. A becsült ezres látogatószám mellett, jutott hely mindenkinek, aki a szemével is szerette volna végigkísérni a színpadi történéseket, de annak is több élettér maradt, aki egy kellemes vízparti séta, vagy egy vendéglői asztal mellett, italt kortyolgatva találta kellemesebbnek a zenehallgatást. Augusztus 5-e estéjének zivatarosra fordult időjárása kissé átírta a szervezők forgatókönyvét.

(Nagyításhoz kattintás a képekre)

tapolcai nyár 2

A „Klassz a parton” eseménysorozathoz is kötődő, kiváló Ewald Rézfúvós Együttes a Tamási Áron Művelődési Központban volt kénytelen klasszikus örökzöldeket játszani, többek között Händel vízizenéjét is. Mindössze ötven fő előtt fújhattak, de ez nem változtatott azon a tényen, hogy jól hangzott a kiváló muzsikusok produkciója . Azonban Márió így a „nap vesztese” lett, hiszen rá biztosan nagyon sokan lettek volna kíváncsiak a tóparton. A rosszra fordult  időjárás ellenére nyolcvan-száz zenerajongó hallgatta meg, – ezúttal „kultúrházi fedéllel” a feje felett – az országosan is nagy népszerűségnek örvendő helyi előadó fülbemászó régi és új slágereit. A Tapolcai Nyár zenei eseménysorozat augusztus 12-én még egy érdekes zenei eseményt tartogat a közönség számára. A tavasszal bemutatott N. Horváth Erzsébet és Szíjártó János szerzők nevéhez kötődő Kokárdák és Koszorúk című tapolcai történelmi, témájú színházi produkció CD-nyi betétdala hangzik el a Vízi Színpadról az Új Idők együttes előadásában.

zenekar táncosok