Nívós tollaslabda verseny

Hatodik almalommal rendezték meg a tapolcai amatőr felnőtt tollaslabda versenyt. Idén új szponzor állt a sportesemény mögé, így Innopan Kupa néven hirdették meg a megmérettetést.

Új név, új szponzor, de az eredeti elképzelés és a színvonal változatlan. /Fotó: Májer Edit/

Ismét a Csermák József Rendezvénycsarnok adott otthont az évről évre egyre nívósabb sporteseménynek. A szervező, I. Tapolcai Tollaslabda és Fallabda SE és Gerald Trümper közös kezdeményezésére jött létre anno a sportrendezvény. – Nagyjából nyolc éve tollaslabdázunk egy baráti társasággal, és hat éve felmerült bennünk a gondolat, hogy szervezzünk egy olyan színvonalas versenyt, ami egy tágabb amatőr közösséget céloz meg. Nem sok lehetőség van ma az országban ilyen versenyen elindulni, ahol kilépve az ismerős közegből, új emberekkel mérhetik össze tudásukat a résztvevők. Egyre többen, egyre több helyről érkeznek hozzánk. Már a fővárosban is felfigyeltek a sporteseményre, többek között onnan is jöttek – árulta el kérdésünkre a szervezők közül Gerald.

Helyiek és távolabbi települések is képviseltették magukat a versenyen. /Fotó: Májer Edit/

A kezdeti öt évben a névadó szponzor a Rhodius Magyarország Kft. volt, idéntől pedig, a megállapodás értelmében három éven át a korszerű szigetelőanyagok gyártó helyben székelő vállalkozás, az InnoPan Tech Kft. áll a verseny mögé. Megtudtuk, nagy örömmel vette a cég a lehetőséget, hogy támogathat egy helyi sportrendezvényt.

Idéntől az InnoPan Tech Kft. a névadó szponzora a rendezvénynek. Örömmel éltek a lehetőséggel. /Fotó: Májer Edit/

Idén hetvenhatan mérették meg magukat, párhuzamosan öt pályán, tizennégy település képviseletében. Férfi egyéni kategóriában első Fan Allen Edvin, második Sió Bendegúz, harmadik Nusser Ádám. Mindhárman a fővárosból érkeztek. Női egyéni kategóriában aranyérmes Varga Orsolya (Veszprém), ezüstérmes Nagy Eszter (Pápa), bronzérmes Anna Kartashova (Bodajk). Férfi senior 40+ egyéni versenyszámban az első helyen a tapolcai Gombkötő Richárd, a másodikon a budapesti Dr. Lampek Péter, a harmadikon pedig a zalaegerszegi Dr. Adorján Csaba végzett. Férfi páros versenyszámban első a Holczinger András- Szentpéteri Gábor  (Bodajk-Veszprém), második a Horváth Csanád- Nagy Dániel  (Pápa), harmadik a Gombkötő Richárd- Dr. Adorján Csaba  (Tapolca-Zalaegerszeg) együttes. A nők megmérettetésén első a Végh Anita- Bolláné Illés Éva (Pápa), második a Nagy Judit-Kólinger Dóra (Veszprém), harmadik a Kárpáti Fruzsina- Kárpáti Brigitta (Veszprém) páros. Vegyes páros kategóriában első a Rompos István- Varga Orsolya (Veszprém), második a Nagy Dániel- Nagy Eszter (Pápa), harmadik a Fesztóry Sándor- Boros Viktória (Nyíregyháza-Budapest) együttes.

Hat kategóriában mérhették össze tudásukat az amatőr játékosok. /Fotó: Májer Edit/

Tapolca Város Önkormányzata is támogatta a sportrendezvényt. Dobó Zoltán polgármester megnyitóbeszéde után lapunkkal is megosztotta gondolatait. Elmondta, nagyon örül, hogy a helyi cégek, vállalkozások felismerik a társadalmi felelősségvállalás fontosságát, és egyre többen állnak a hasonló kezdeményezések mögé. Reméli az InnoPan példáját sokat követik majd, és a TAO nyújtotta lehetőségeken túl is módot találnak rá, hogy támogassák a helyi sportéletet. /Májer Edit/

Sokan érdeklődtek idén is a sportrendezvény iránt. /Fotó: Májer Edit/