Negyedik helyen zárt az U12-es fiú csapat

A Magyar Kézilabda Szövetség Gyermekbajnokság Tóth László Régió Felsőházban hazai pályán, a Csermák József Rendezvénycsarnokban játszotta múlt pénteken a bajnokság utolsó fordulóját a Telekom Veszprém Tapolca csapata, melyet győzelemmel zárt, 17-10-re, a Kilián DSE Pápa csapata ellen. Aznap a helyieknek a legtöbb gólt Kenyeres Soma (5) szerezte, aki a csapatból legeredményesebbként a góllövő lista kilencedik helyén végzett, 18 góllal. A csapat a tabella negyedik helyén zárt.

Hazai pályán megnyerték a bajnokság utolsó fordulóját. Tapolca pirosban.

Somogyi Sándor edző lapunknak elmondta, hogy büszke az eredményre és a fiúkra is. Tizennyolc fő körüli bő kerettel nagyjából együtt tudtak dolgozni a heti négy edzésből hármon, a gyerekek egyéb elfoglaltságágai miatt. A csapat összetételét tekintve változni fog ősszel. A húzóemberekkel már tavaly elkezdték a munkát, viszont közülük nyolc játékos feljebb lép az U14-es csapatba, azok, akik a csapat gerincét alkották. Mivel a fiúk átlagmagassága alacsony, ezért a figuratív, illetve a két beálló játékot erőltette. Bízik benne, hogy a játékosok megnyúlnak nyáron és így több lehetőségük lesz a támadójátékok variálásában a következő szezonban.

A Telekom Veszprém Tapolca U12-es csapata. Középen Somogyi Sándor edző.

A csapat teljesítményértékelése során számos húzóembert említett meg, akik remek játékot produkáltak, a felsorolásból senkit nem szeretett volna kihagyni, így nem nevesített. A kapusként pályára lépő Szabó Krisztián kiváló teljesítményét emelte ki, aki ősztől feljebb lép, így elhagyja a csapatot. A posztot ősztől betöltőkben látja az előrelépési lehetőséget.

Úgy érzi fejlődőképes a csapat, és hasonlóan bizakodó a jövőre nézve is, hogy tudják hozni majd a dobogó körüli helyezést. /Májer Edit/