Napfény, jókedv, sok résztvevő a halápi szüreten

Zalahaláp település immár negyedik alkalommal, ezúttal egyedül, önerőből rendezett szüreti felvonulást az elmúlt hét szombaton. A napfényes, kellemes időjárás és a jó szervezés szinte borítékolta, hogy emberben és jókedvben sem volt hiány a szőlő- és bor helyi ünnepén.

(A képek  nagyításához kattintás a fotókra!)

zalakalap-8

zalakalap-6

fotók: Bedő Lajos

Nagyon jól sikerült, pozitívak a visszajelzések a rendezvényünkről- mondta el kérdésünkre Bedő Lajos polgármester. – Négy órás, intenzív túra volt a szüreti felvonulás, szinte a falu összes utcáját megjártuk. A felvonulóknak köményes kifli és bor járt, megérdemelték, hiszen hosszú volt az út, hosszú ideig tartott a szőlőharangos, lovaskocsis, traktoros felvonulás. A hangulatos napért külön köszönet jár azoknak a lakóknak, akik remekbe szabott szüreti bábokat készítettek, a számos traktoros felvonulónak és mindenkinek, aki segédkezett abban, hogy ilyen jól sikerült a nap.

zalakalap-10

zalakalap

zalakalap-3

A rendezvény egyébként nem került sokba, hiszen jó-szándékú emberekkel, helyi és környékbeli előadókkal, helyi erőforrások felhasználásával, logisztikával megoldottuk a szervezést és a kulturális programokat – tudtuk meg a polgármestertől, aki szokásához híven maga is aktív szereplője volt a rendezvénynek. Zalahaláp az utóbbi két évben központi forrásokból, illetve pályázatok útján nem kapott támogatást a szüreti programjához, ezért az elmúlt években Sáskával közösen, idén azonban már egymagában rendezte meg a hagyományőrző rendezvényt. Ennek ellenére nem hiányzott semmi ahhoz, hogy az emberek jól érezzék magukat. A babgulyás, a bor mindenkinek járt, közben a kulturális program a Musical csoport fiataljaival, a meglepetés Batsányi Népdalkör produkciójával, a Zalahalápi Nyugdíjas Klub-, a Kacagó óvoda műsora, Lázár István citeraművész Kardos Marcell énekes produkciója is tetszett a közönségnek. Az ünnep valamikor éjfél után diszkóval ért véget a kultúrháznál.

zalakalap-5