Megyei atlétika érmek

A Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola tanulói az Atlétika Diákolimpia Megyei döntőjéről egyéniben és csapatban is érmekkel tértek haza Veszprémből.

A Többpróba csapatversenyen a II. korcsoportban a leányok, Szabó Jázmin, Bakler Zita, Balogh Sára, Iváskó Nóra, Illés Dorina és Pálosi Laura alkotta csapata ezüstérmet, míg a Pfluger Gergő, Kenéz Levente, Orbán Csanád, Barcza Ádám, Opavszky Olivér és Pék Hunor fiú csapat bronzérmet szerzett.

A II. korcsoportban a lányok ezüstérmet, a fiúk pedig bronzérmet szereztek. /Fotó: Kamondi Szilvia/

A III. korcsoportban a tapolcai fiúk, név szerint Czipri Gergő, Varga Ádám, Sebők Róbert, Mohos Barnabás, Nagy Dávid és Tóth Zsombor nem talált legyőzőre. A IV. korcsoportban ezüstérmes a Vers Lili, Benedek Enikő, Tasner Virág, Vadászi Bíborka, Papp Mercédesz és Varga Lizandra együttes, bronzérmes a Nagy Tamás Levente, Pável Zoltán, Molnár Áron, Nagy Szabolcs, Horváth Csaba és Tulok Levente fiú formáció.

A VI. korcsoportos lányok a dobogó második, míg a fiúk a harmadik fokára állhattak. /Fotók: Kamondi Szilvia/

4 x 100 méteres váltófutás versenyszámban a III. korcsoportos fiúk és lányok, azaz Nagy Liliána, Bartha Csenge, Kölcsei Virág, Fellegi Lili, valamint Varga Ádám, Sebők Róbert, Mohos Barnabás, Nagy Dávid mindenkit maguk mögé szorítottak.

A III. korcsoportban 4X100 m váltóban a lányok és a fiúk is aranyérmet szereztek. /Fotók: Kamondi Szilvia/

A IV. korcsoportban a Tasner Virág, Vadászi Bíborka, Papp Mercédesz, Varga Lizandra együttes harmadik, míg a Nagy Tamás Levente, Pável Zoltán, Molnár Áron, Lendvai Márk csapat az első helyen zárt. Az egyéni megmérettetésen aranyérmes Varga Lizandra magasugrás (150 cm), és Vadászi Bíborka egyéni összetett többpróba versenyszámban. Ezüstérmet szerzett Pável Zoltán 100 m-es síkfutásban (12.2) és Vadászi Bíborka magasugrásban (145 cm), aki távolugrásban elért eredményével (470 cm) még egy bronzéremmel is gazdagodott. Az aranyérmesek a győri országos döntőbe jutottak. A diákokat testnevelőik és Bakler Zoltán készítette fel.
/Májer Edit/