Megtörtént a csatorna terület átadás

A város szennyvíztisztító telepének korszerűsítésével és szennyvízhálózatának fejlesztésével kapcsolatos projekt újabb mérföldkőrendezvényéhez érkezett. December 10-én megtörtént a csatorna munkaterület átadás.

A KEHOP-2.2.1-15-2015-00021 „Észak- és Közép-Dunántúli szennyvízelvezetési és- kezelési fejlesztés 1. (ÉKDU 1.)” projekt sajtó nyilvános mérföldkőrendezvényét a Tamási Áron Művelődési Központban tartották. Dobó Zoltán polgármester köszöntötte a meghívottakat, majd a kivitelezésért felelős Colas Alterra Zrt. részéről Demsa Norbert építésvezető vázolta fel a projekttel kapcsolatos munkálatok következő fázisait. A felmerülő kérdésekre is válaszolt.

A mérföldkőrendezvényen Demsa Norbert építésvezető (balra) és Dobó Zoltán polgármester fogadta a meghívottakat és válaszolt a kérdésekre. /Fotó: Májer Edit/

Aznap Tapolca város szennyvízcsatorna hálózatát érintő rekonstrukciós munkák vonatkozásában történt munkaterület átadás kivitelezésre, a Stadion utca, a Kossuth Lajos utca, a Nagyköz utca, a Szent László utca, a Szent István utca és a Dobó tér helyszínek esetében. A szennyvíztisztító telep rekonstrukcióját követően jelenleg a hat hónapos próbaüzem zajlik, a hatályos MÜT alapján a próbaüzem vélhetően 2019 áprilisáig tart majd. A projekt leigazolt készültségi foka Tapolca település vonatkozásában 93,23 %.
Tapolca város szennyvíztisztító telepének korszerűsítése és szennyvízhálózatának fejlesztése a Kohéziós Alap és a hazai központi költségvetési előirányzat által nyújtott támogatásból, 6,19 milliárd forint európai uniós támogatás segítségével valósul meg. (me)