Megnyílt a Tapolca Expo

A Tapolca Expo korábban mintegy tíz éven át biztosított jó bemutatkozási lehetőséget a városban a kis- és középvállalkozások számára. Ezt a hagyományt élesztette újra idén a Tapolca Kft.  A hétvége a rendezvény jegyében telt.

Az eseményre március 31. és április 2. között várták az érdeklődőket a Csermák József Rendezvénycsarnokban. Az ünnepélyes megnyitót a Tapolca Expo első napján, pénteken tartották. Itt Dobó Zoltán polgármester köszöntötte kiállítókat, és a szép számmal megjelent érdeklődőket, majd a rendezvény fővédnöke, Orbán Judit, megyei főfalugazdász tett hasonlóképpen.


Amint az elhangzott a kiállítás és vásár létrejöttét komoly szervezés előzte meg, összefogás jellemezte. Ez az összefogás pénteken délelőtt átadott piaccsarnok esetében is megnyilvánult, amely az Egészséges Tapolca Egészséges Gazdaság norvég alap által, a miniszterelnökségen keresztül támogatott projekt részeként jöhetett létre. A norvég partner, Lillehammer városa és egyeteme felé Dobó Zoltán emléklap átadásával fejezte ki köszönetét az expo megnyitóján. Ezen kívül az önkormányzat együttműködési megállapodást írt alá a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával.

Dobó Zoltán és dr. Markovszky György kamarai elnök aláírása után szakmai díjakat adtak át. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakmai díját a “Hegymagasi Marhaságok” standja kapta, az önkormányzat szakmai díját a Csobánci Bormanufaktúra vehette át, míg a rendező Tapolca Kft. díját Varjas Judit üvegékszer készítő nyerte. Az esemény “gazdája” szervezési oldalról a Böröndy Tamás vezette Tourinform Iroda, míg a szervezői feladatok összehangolásával, a lebonyolítással Slang Henriettát bízta meg az ügyvezetés.

Pénteken a hivatalos megnyitó után a Tördemic Néptáncegyüttes két gyermekcsoportja adott fergeteges műsort.  Szombaton tíz órától várják az érdeklődőket, szintén 18 óráig, míg vasárnap 10 és 17 óra között. Szombaton 10 és 13 órakor a Helikon Rádió Roadshow-val jelentkezik. A rendezvényre való belépés 14 éves kor alatt ingyenes, a diákoknak diákigazolvány bemutatása mellett 300 forintba, felnőtteknek 500 forintba kerül az egy napra szóló jegy.

Képgaléria ITT