Már igényelhető a rezsicsökkentő támogatás

A polgármesteri hivatal portáján már várja az ügyfeleket az a formanyomtatvány, amelynek kitöltése és benyújtása a szükséges előfeltétele a téli rezsicsökkentéshez szükséges 12 ezer forintot érő támogatás, természetbeni juttatás megszerzésének. A dokumentumot október 15-ig kell leadni az önkormányzatnál.  A támogatásra azok jogosultak, akik korábban kimaradtak az állami rezsicsökkentő intézkedésekből- hangzott el a Tapolca jegyzőjének sajtótájékoztatóján. 

  Dr. Németh Mária Anita jegyző lapunknak elmondta, a nyomtatvány nem hosszú, nem bonyolult, könnyen értelmezhető a kitöltés során. – A támogatás tűzifára, szénre, fűtőolajra, pelletre, brikettre, illetve probán-bután tartályos és palackos  gázra igényelhető, csak az ilyen anyagokkal fűtő háztartások töltsék ki és adják be az igénylőlapot!

Dr. Németh Mária Anita: “A fűtőanyag támogatás igénylőinek egy igazolást adunk, ezzel a dokumentummal mehet az önkormányzattal szerződött vállalkozóhoz megváltani a  juttatást”

Az önkormányzat gyűjti össze és összesíti  az igényléseket. Amennyiben a hivatali nyilvántartásban távhő, vagy gázfűtés van bejegyezve az igénylő otthona estében, ott az önkormányzat nem fogadja be az igénylést, a törvény szerint azonnal elutasítja azt. A törvényhozó szándéka szerint,  kétszer senki nem kaphat támogatást- figyelmeztet a város jegyzője.     – Aki gázzal fűt és már jóváírták a számláján a támogatást, illetve aki távhő szolgáltatással rendelkező házban lakik, azoknak természetesen nem jár a mostani kiegészítés- tette hozzá. Mint megtudtuk, az önkormányzat a jogosnak ítélt igényléseket a belügyminisztérium és a Magyar Államkincstár felé továbbítja. A belügyminisztérium október 31-ig tájékoztatja a kormányt, hogy melyik önkormányzatnak, mekkora a költségigénye. Csak ezek után kapja meg a tapolcai önkormányzat is a támogatásra fordítható keretösszeget. – A támogatás úgy történik, hogy az önkormányzat előzőleg kiválasztja a felsorolt fűtőanyagokat forgalmazó vállalkozókat, velük szerződést köt. – Az igénylőknek egy igazolást adunk, az ügyfél ezzel az igazolással mehet el az önkormányzattal szerződött vállalkozóhoz, hogy a támogatás értékében megváltsa a fűtőanyagot- tájékoztatott Dr. Németh Mária Anita.  /tl/