Lezárult a szennyvízhálózat és a tisztítótelep korszerűsítése

Befejeződött a város szennyvíztisztító telepének korszerűsítésével és szennyvízhálózatának fejlesztésével kapcsolatos projekt. A sikeres fél éves próbaüzemet követően május 6-án tartották meg a záró rendezvényt a Tamási Áron Művelődési Központban.

 

A kivitelező, Colas Alterra Zrt. részéről Farkas Zsolt területi főmérnök osztja meg gondolatait a vendégekkel. Mellette Dobó Zoltán, Tapolca Város polgármestere és Volencsik Zsolt, a Drv Zrt. Vezérigazgatója. /Fotó: Májer Edit/

A KEHOP-2.2.1-15-2015-00021 „Észak- és Közép-Dunántúli szennyvízelvezetési és- kezelési fejlesztés 1. (ÉKDU 1.)” projekt keretén belül, a Kohéziós Alap és a hazai központi költségvetési előirányzat által nyújtott támogatásból, 6,19 milliárd forint európai uniós támogatás segítségével valósult meg Tapolca város szennyvíztisztító telepének korszerűsítése és szennyvízhálózatának fejlesztése. A projektzáró rendezvényen a megjelenteket Dobó Zoltán polgármester köszöntötte, aki többek között arról is szólt, hogy ezzel a beruházással Tapolca a szennyvízkezelés és technológia területén komoly lépéseket tett előre, és valami olyat sikerült alkotni, ami már a 22. században is megállja a helyét. A kivitelező, Colas Alterra Zrt. részéről Farkas Zsolt területi főmérnök foglalta össze a projekt szakmai részére vonatkozó gondolatait. (me)