Lezárt akta: kábítószer az autóban

A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 21 éves balatonlellei férfival szemben folytatott.

A járőrök 2019. január 26-án 22 óra körül Ábrahámhegy belterületén igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő 21 éves balatonlellei lakost. Az ellenőrzés során a rendőrök átvizsgálták a gépjárművet, melynek kormánya mögött alufóliába csomagolt kábítószergyanús anyagmaradványokat és azok fogyasztásához használatos eszközöket találtak.

A sofőrt a rendőrök elfogták, majd előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra, és gyanúsítottként kihallgatták. A büntetőeljárás során a szakértői vélemény is alátámasztotta, hogy a balatonlellei férfitól lefoglalt anyagok kábítószernek minősülnek. Ellene kábítószer birtoklás vétség, illetve járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt nyomozás.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.