Köszönet és kitüntetés berlini IPA tagoknak a városházán

Berlini IPA küldöttséget és a nemzetközi szervezet tapolcai tagjait fogadta hétfőn a városházán Dobó Zoltán. A város polgármestere emléklapok átadásával köszönte meg az elmúlt időszakban Tapolcára érkező adományokat, a baráti együttműködést.

Az eseményen a  nemzetközi rendőr szervezet kelet-berlini frakciójának két magas rangú tisztségviselője, Uwe Wöllner és Jörg Kiebach vehette át a város elismerését. Dobó Zoltán az elmúlt években Tapolcára érkező értékes és  hiánypótló adományokra célozva hangsúlyozta, a magyar akarat és fogadókészség találkozott szerencsésen a német  segítő szándékkal.

A polgármester a jelenlévő Rig Lajos országgyűlési képviselő és Sándor László IPA tisztségviselő nevét is említette. Hangsúlyozta, ők magyar részről a gyümölcsöző kapcsolat motorjai. Rig Lajos szintén a köszönet hangján szólt, Sándor Lászlót méltatta, hiszen, mint elmondta,  az ő IPA-s  és személyes kapcsolatai révén,  2015-től többek között  kórházi, irodai bútorok sokasága és Mercedes buszok érkeztek  Németország különböző városaiból ingyenesen, illetve a buszok esetében mérsékelt áron Tapolcára. A polgármesteri fogadáson jelenlévő kelet-berlini IPA szervezet vezetőnek közreműködésével például használt, de minőségi irodai felszerelésekhez jutott hozzá a helyi rendőrkapitányság- tudtuk meg. /tl/