Két érem a rangos küzdősport gáláról

A Tapolcai Muay Thai GYM, azaz a TVSE thai box szakosztály két versenyzője az igen rangos soproni küzdősport gáláról arany-és ezüstérmet hozott haza október végén.

Tapolca is képviseltette magát a nagyszabású soproni sportrendezvényen. /Fotó: Griechisch Tamás/

A Soproni Növényi Sport Akadémia szervezésében, öt sportágban zajlottak a Novomatic Arénában a küzdelmek (MMA, Grappling, Muay Thai, K1, pofi Box). A West Hungarian Fight Open Gálán két tapolcai versenyző és edzőjük is jelen volt, ahol azon túl, hogy becsülettel helytálltak még érmet is szereztek.

Muzsi Dániel felkészült. Mellette Szegvári Tamás edző /Fotó: TVSE thai box szakosztály/

A szakosztálytól megtudtuk, hogy egy kiválóan megrendezett nagyszabású sporteseményen vehettek részt, ahol K1 kategóriában mérették meg magukat. Muzsi Dániel (52 kg) a negyedik meccsen lépett ringbe, jó bunyót hozott, de végül megosztással kikapott, így az ezüstérem lett az övé. Tóth Béla nehézsúlyban szállt ringbe, de már védőfelszerelés nélkül.

Tóth Béla (jobbra) a nehézsúlyúak között lépett ringbe. /Fotó: Griechisch Tamás/

Az este K1-es fő meccsét ő vívta, egy hazai versenyzővel. Béla elmondta, egy nagyon korrekt és kemény ellenféllel kellett szembenéznie. Rendkívül jó volt a kézhasználata, így nem volt könnyű dolga vele szemben. Béla viszont, a lábait ismét jól használva, a harmadik menetben TKO-s győzelmet aratott, így az ő kezét emelték nyertesként a küzdelem végén a magasba. Edzőjük Szegvári Tamás.

/Májer Edit/

A tapolcai győztes, Béla, mellette Szegvári Tamás edző. /Fotó: TVSE thai box szakosztály/