Kábultan feküdtek a vasútállomáson

A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet két férfi ellen folytatott kábítószer birtoklása miatt.

Az eljárás adatai alapján állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre 2018. szeptember 12-én az esti órákban arról, hogy a tapolcai vasútállomáson két férfit fekszik a földön, akik szemmel láthatóan kábult állapotban vannak. A kiérkező járőrök a 26 éves tapolcai és a 41 éves zalaegerszegi férfit előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra mintavétel céljából, majd kábítószer birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták őket.

Az igazságügyi szakértői vélemény szerint a két férfi vizeletéből kábítószernek minősülő anyag és új pszichoaktív szer fogyasztása is kimutatható volt, így a rendőrök az elkövetők ellen az új pszichoaktív anyaggal kapcsolatos szabálysértés miatt külön szabálysértési feljelentést tettek.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.