Ittasan vezettek, egyiküknek jogosítványa sem volt

Ittas járművezetés és jármű vezetésének tiltott átengedése miatt indult büntetőeljárás egy 41 és egy 56 éves férfi ellen. A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A nyomozás adatai szerint egy 41 éves tapolcai lakos 2019. március 22-én Raposka belterületén közlekedett személygépkocsijával. Haladása során a sofőr lesodródott az úttestről, majd az út melletti park egyik asztalának és padjának csapódva állt meg. A balesetet okozó férfit egy arra járó, szolgálaton kívüli rendőr tartotta vissza, míg a járműben addig utasként tartózkodó testvére, egy 56 éves – szintén tapolcai- férfi a gépkocsival elhajtott a helyszínről. A kiérkező járőrök őt egy közeli tanyán fogták el. Az alkoholszondás ellenőrzés mindkét férfinál pozitív eredménnyel zárult. A rendőrök azt is megállapították, hogy a 41 éves sofőr nem rendelkezik jogosítvánnyal, a vezetést a helyszínről elhajtó testvére engedte át neki otthonukból elindulva.

A járőrök a testvérpárt előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket. Ellenük ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, továbbá az 56 éves férfi ellen járművezetés tiltott átengedése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

A rendőrök az engedély nélküli járművezetés miatt szabálysértési feljelentést tettek a 41 éves férfival szemben