Illegális szemetelőket leplezett le az új városi térfigyelő kamerarendszer

Az új köztéri kamerarendszer segített felderíteni nagymennyiségű illegális hulladékot larakó elkövetőket a városban- tájékoztatott Dobó Zoltán polgármester.

Dobó Zoltán: “Az idénre tervezett kameramennyiséget nagyjából két héten belül felszereljük a kijelölt pontokra.”

– Tökéletesen látható volt a kamera által rögzített képeken, hogy egy kombi személyautóval megálltak, zsákokban leraktak nagyjából másfél köbméternyi szemetet a Déli városkapu parknál egy köztéri szemét-csikk gyűjtő mellett és továbbhajtottak. A rögzített anyag- ahogy az elvárható a rendszerünktől- beazonosíthatóvá tette az elkövetők arcát és a gépjármű rendszámát is.

Illusztráció:tl  /A fotó archív,  nem a cikkben szereplő helyszínen készült./

A szemetelőket így a rendőrséggel együttműködésben már könnyű volt megtalálni, komoly pénzbüntetésre számíthatnak- mondta el a város polgármestere, aki reméli, hogy sokak kedvét elveszi a jövőben a kamerák jelenléte az illegális szemeteléstől és egyéb közösségellenes magatartástól. Dobó Zoltán szerint, a városban prioritást élvez és folyamatosan zajlik egy jól működő, minőségi kamararendszer kiépítése.

Archív fotó:  Még a nyáron érkeztek meg az új kamerák, telepítésük folyamatos a városban

– Használhatatlan kamerákat már az előző önkormányzati ciklusban is telepítettek, amely egyértelműen pénzpocsékolás volt, hiszen teljességgel alkalmatlanok voltak arra, amire rendeltettek. Mi nekiálltunk újra kiépíteni a rendszert, megépítettük a gerinchálózatot, az átjátszókat és elkezdtük szépen sorban felszerelni a kamerákat. Ma már a tóparton például öt kamera figyeli az eseményeket. Az idénre tervezett kameramennyiséget nagyjából két héten belül felszereljük a legfontosabb helyszínekre. Örömhír, hogy egy helyi cég, három új, a rendszerünkkel kompatibilis kamerát ajánlott fel térítésmentesen, amelyet óvodáink bejárataihoz szerelünk fel, elsősorban gyermekeink biztonsága érdekében. /tl/