Hazai csapatgyőzelem a newaza versenyen

A hagyományos Newaza – földharc versenyen a szervező, Simon Judo Önvédelem Szabadidő és Diáksport Egyesület bizonyult a legjobbnak a csapatok között. Remek egyéni eredmények is születtek.

Ismét megtelt a Csermák József Rendezvénycsarnok elszánt versenyzőkkel.

A Csermák József Rendezvénycsarnokban, negyedik alkalommal megrendezett megmérettetésen összesen nyolc egyesület, hetvenkilenc versenyzője lépett tatamira, és küzdött a dobogós helyekért. A házigazdákon kívül a Vincze Judo Club Zirc, Dózsa József Judo Sportegyesület Gyarmat, a pápai Bakony Judo Klub, a Domonkos László Veszprémi Judo Egyesület, a budapesti Szépvölgy Judo SE, valamint veresegyházi és székesfehérvári indulók küzdöttek.

Egész nap folyt a küzdelem.

A csapatverseny győztese, a házigazda Simon Judo lett, akiknek versenyzői összesen hat arany-, tíz ezüst-, és tizenegy bronzéremmel örvendeztették meg felkészítőiket, Cseh Angélát és Simon Mihályt. A csapatküzdelem második helyezettje a Szépvölgyi Judo, míg a harmadik Veszprém és Veresegyháza volt.

A házigazda Simon Judo ÖSZDSE bizonyult a legjobbnak. Felkészítőikkel Cseh Angélával és Simon Mihállyal. /Fotó: Tál Mónika/

Simon Mihály, az egyesület alapítója és vezetője két évvel ezelőtt hagyományteremtő céllal hívta életre Tapolcán a newaza versenyt. Addig csak felnőttek indulhattak hasonló jellegű verseny keretein belül, ő volt az első, aki kezdeményezte és megszervezte, hogy gyerekeknek is legyen lehetőségük kipróbálni magukat. Nagyon fontosnak tartja, hogy egészen kiskortól kezdve találkozzanak a gyermekek a verseny, a siker és a kudarc érzésével, továbbá megtanulják ezeket megfelelően kezelni, illetve feldolgozni. Tapolcán általános iskolás és óvodás gyerekekkel is foglalkozik.
/Májer Edit/

Simon Mihály (hátul) nagyon fontosnak tartja, hogy minél kisebb korban megismerhessék a gyerekek a sportot.