Hazaértek az olimpikonok

A XXXI. Nyári Olimpiáról bronzéremmel tért haza  a Boczkó Gábor, Rédli András, Imre Géza, Somfai Péter alkotta férfi párbajtőr válogatott. Andrást és Gábort, a két tapolcai párbajtőrözőt köszöntötte és eredményüket ünnepelte a város.

A Deák Ferenc utcán található dicsőségtábla avatásával kezdődött a rendezvény. A tábla gravírozását Gelencsér Ferenc ajánlotta fel, amit a két sportoló büszkén leplezett le a megjelent családtagok és városvezetés előtt. Ezalatt a Köztársaság téren már hangulatkeltő muzsikával és légvárral várták az ünneplő közönséget.

olimp4

Dj Kassai Balázs és a Rock-Inger együttes megalapozták a hangulatot, amikor is színpadra léptek a jövő reménységei, az SZ- L BAU Balaton Vívóklub fiatal párbajtőrözői, edzőjük Szalay Gyöngyi kíséretében. Az újoncok bemutatóját trénerük kommentálta, majd következett az est fénypontja. Boczkó Gábor és Rédli András fogadta a tapolcai szurkolók önfeledt és őszinte tapsviharát és Dobó Zoltán polgármester elismerő szavait. Szalay Gyöngyi virágcsokrot vehetett át húsz évvel ezelőtti olimpiai egyéni bronzérméért, majd elmondta, milyen körülmények között nézte tanítványaival a jelen hőseinek mérkőzéseit. Borosné Eitner Kinga mindhárom olimpikon edzője volt. Mesélt a kezdetekről és a sportolók kitartó munkájáról. Ezt követően Boczek és András bepillantást engedett riói élményeibe, kulisszatitkaiba és jövőbeli elképzeléseibe. A szép számú közönség tapssal és ovációval köszönte meg a kimagasló sportteljesítményt.  A fiúkat autogramkérő és fotókészítő rajongók sora várta, akik eleget tettek minden kívánságnak.

olip1

Boczkó Gábor, Rédli András Tapolca büszke rátok!

Köszönjük szépen!

olimp2 olimp3