Finisbe ér a „Jó, hogy látunk 2019” program

Zárórendezvény október 25-én

Még javában tart az „információözön” a Szabó Optika közösségi média-oldalain, a vetélkedőre regisztrált csapatok sorra látogatnak el az optikai szalonba, ahol a fiatalok megismerkedhetnek azokkal az eszközökkel, amelyekkel a látásvizsgálat történik. A héten ér véget az októberre, a látás hónapjára időzített program, melynek zárórendezvényére péntek délután kerül sor.

Felmérések szerint az emberek több mint 50 százalékának volna szüksége valamilyen látáskorrekcióra, a gyermekek esetében is riasztó adatokról szólnak a statisztikák, közel 30 százalékuk küzd valamilyen látásproblémával. Ami figyelemre méltó, hogy a szembetegségek nagy része megelőzhető vagy gyógyítható lenne, ha időben derülne fény a problémára, ehhez viszont – többek között – rendszeres szűrővizsgálatokra lenne szükség.
A gyerekek és fiatalok témával kapcsolatos érzékenyítése, szemléletformálása rendkívül fontos, ezért a Szabó Optika egy különleges programot indított októberben, a látás hónapjában. A program része egy fiataloknak szóló vetélkedő, rajz- és irodalmi pályázat, valamint október 25-én, a program zárórendezvényén színvonalas előadások, illetve a Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesületének szemléletformáló programja.

A 14:30-kor kezdődő rendezvényen először egy élmény dús biológiaórában lesz része az ifjúságnak, ahol Dr. Kormos Ildikó biológiatanár, Balázs Béla-díjas filmrendező tart előadást a szem és látás egészségének fontosságáról. Ezt követően a gyerekek egy szemléletformáló programon is részt vehetnek, ahol bepillantást nyerhetnek a vakok és gyengén látók hétköznapjaiba, megismerkedhetnek négylábú segítőjükkel, a vakvezető kutyával, és első kézből kapnak információt azzal kapcsolatosan, hogy hogyan tudnak segíteni látássérült embertársaiknak. A felnőtteket is várja a szervező Szabó Optika Dr. Entz Bertalan osztályvezető szemész főorvos előadására, amely 16:30-kor kezdődik, témája: Gyakori szembetegségek és szűrési, megelőzési lehetőségek.
A program záróakkordjaként egy ünnepélyes eredményhirdetésre is sor kerül. Itt derül ki, hogy a 22 regisztrált csapat közül kiknek sikerült leginkább elraktározni azokat az információkat, érdekességeket, melyeket az elmúlt hetekben gyűjthettek össze a Szabó Optika közösségi média oldalairól. A pályázat eredményét is itt tudhatják meg a pályázók, és adományok átadására is sor kerül majd. A rendezvény – amelynek a Tamási Áron Művelődési Központ ad helyet október 25-én – minden érdeklődő számára ingyenes.

További információ:
Szabó Richárd – Szabó Optika
„Jó, hogy látunk 2019” program
Tel.: +36 70 620 3548
e-mail: info@szabooptika.hu