Ezrek az “egészségvárosban”

“Egészségvárossá” változott Tapolca Fő tere szombaton. A Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és a betegségmegelőzést népszerűsítő rendezvénye már délelőtt több ezer helyi és környékbeli látogatót vonzott a városba.

Az érdeklődők 10 és 17 óra között egy helyen, egyszerre több fontos szűrővizsgálaton és tanácsadáson is részt vehetnek, természetesen ingyen. Aktivitásukkal pedig nemcsak saját egészségükért, hanem a kórházukért is tesznek. A Richter Gedeon Nyrt. ugyanis 2 millió forint alapadományt ajánlott fel A Deák Jenő Kórház számára. Az adományalapot a résztvevők minden szűrésért, tanácsadásért, meghallgatott előadásért járó adományponttal tudják növelni, amelyet a hazai gyógyszercég pontonként 300 forinttal jóváír. A kórház új vastagbél-szűrésre szolgáló eszköz, videokolonoszkóp beszerzését tervezi. A lakosság aktivitásán múlik, sikerül-e elérni a nap végére a kitűzött adománycélt.

A rendezvény megnyitóján Dobó Zoltán polgármester köszöntötte elsőként a résztvevőket, majd dr. Lang Zsuzsanna, a Deák Jenő Kórház főigazgatója szólalt meg. Mindketten üdvözölték a kezdeményezést és a rendezvényen megjelent, segítőkész embereket, akik azon túl, hogy odafigyelnek saját egészségükre, egyben a kórházat is támogatják. A gyógyszergyártó vállalat képviseletében dr. Kozma Róbert belkereskedelmi- és marketing igazgató vázolta pár mondatban a különleges program jelentőségét. Azt a motivációs tényt már a nap házigazdája, Abaházi Csaba közölte a jelenlévőkkel, hogy volt olyan város, ahol a felajánlott 2 millió forint mintegy ötszörösét gyűjtötték össze a látogatók.

A mai nap részletes programjáról ITT, az előzményekről bőven ITT olvashatnak.