Esedékes az orgonafelújítás

Jótékony célú hangversenyt ad Gion Zsuzsanna mezzoszoprán énekművész és Virágh András Liszt-díjas orgonaművész, a Vox Angelis Énekegyüttessel április 14-én a tapolcai Nagyboldogasszony plébániatemplomban, az orgona felújításáért.

Egy 2012-es felvétel, a tapolcai orgonáról. Akkor Horgas Eszter fuvolaművész és Teleki Miklós orgonamű-vész kápráztatta el a közönséget

A télen volt már hasonló kezdeményezés a művészek részéről, illetve a mostani, virágvasárnapi koncert után a hónap végén, 27-én lesz még egy jótékony célú hangverseny a Tapolcai Kamarakórus közreműködésével.
– Nagyon jó orgona van a templomban, csak fel kellene újítani – nyilatkozta lapunknak még decemberben Virágh András. Ugyanezt fogalmazta meg hétfőn Török Attiláné, a Tapolcai Kamarakórus karnagya, aki az egykori Orgonasípok Alapítvány tagjait – dr. Varga László, Horváth József, dr. Sipos Ferenc – látta vendégül otthonában a nemes cél, a hangszer felújítása miatt. A megbeszélésre lapunk is meghívást kapott, hiszen a lelkes csoport gyűjtésbe kezd – ahogy azt tették az új orgona építéséért a kilencvenes években – , hogy a szükséges munkálatok mielőbb elkezdődhessenek. Mint megtudtuk, az évenkénti karbantartás elmaradása miatt egy komolyabb beavatkozás vált szükségessé, ami nagyjából másfél millió forintba kerülne. Ezért a mostani koncert és a következő is alkalmat ad arra az adakozni kívánók számára, hogy lehetőség szerint hozzájáruljanak a felújításhoz. Ahhoz, hogy ez a csodálatos hangszer ismét régi fényében ragyogjon. A Tapolcai Nagyboldogasszony Római Katolikus Plébánia honlapján megtalálható az a bankszámla is, ahova bárki adakozhat a nemes cél érdekében.