Elkapták a tolvajpárost

A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet többrendbeli lopás miatt folytattak.

Az eljárás adatai szerint a sértett tett bejelentést a rendőrségen 2018. április 17-én, miszerint Tapolca egyik intézményébe ismeretlen személyek bementek, s míg a nő egy ott dolgozó személy figyelmét elterelte, addig a férfi felment az épület emeletére, ahol az irodákat végigkutatva ellopott több ezer forint készpénzt, egy hangszert és egy női táskát, a benne lévő pénztárcával és iratokkal. A rendőrök adatgyűjtést végeztek, aminek eredményeként a bejelentés után nem sokkal Tapolcán vonták intézkedés alá a 36 éves gyenesdiási férfit és a 37 éves sármelléki nőt, majd előállították őket a Tapolcai Rendőrkapitányságra, és gyanúsítottként kihallgatták.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a páros ugyanezen a napon Keszthely egyik áruházába is lopási szándékkal érkezett, és onnan eltulajdonítottak egy válltáskát, benne iratokkal és pénztárcával, majd a biztonsági őr figyelmét elterelve jutottak ki az épületből.

A férfi és a nő ellen egyrendbeli üzletszerűen elkövetett lopás bűntett, és kétrendbeli lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.