Egy kiállítás, három helyi alkotó

Füstös Lászlóné Judit, Horváth Sándorné  Éva és Verebélyi Zoltán mindhárman  a Tapolca Városi Képzőművész Kör tagjai. Kedden közösen,  nyitott kör foglalkozáson mutatták be alkotásaikat a Tamási Áron Művelődési Központban.

Balról: Füstös Lászlóné Judit, Verebélyi Zoltán és Horváth Sándorné Éva

Verebélyi Zoltán, amint azt lapunknak elárulta, leginkább a tájképek szerelmese, habár a közös munka során a portrékészítés fortélyaiba is elmerül. Az amatőr alkotónak azonban egy másik művészeti forma is tartalmassá teszi nyugdíjas éveit, hiszen a versírás, a rímfaragás  is szenvedélyévé vált az elmúlt időszakban. Horváth Sándorné Éva 2013-ban került kapcsolatba a városi képzőművész körrel. (Fia, a profi szobrász Horváth Róbert már 2008-óta tagja a csapatnak.)

Éva korábban segítőként volt jelen kiállításokon, rendezvényeken. Ma már ős is alkot, hiszen érzékét, tehetségét hamar felfedezte a kis tapolcai képzőművész közösség, amelyet második családjának tart. Témái, elsősorban családi indíttatásból, a régi paraszti élet, de az életképek mellett a virágok is a kedvencei közé tartoznak. Füstös Lászlóné Judit mindössze három és fél éve ragadott ecsetet, két éve a kör tagja. Lelkesedésére, tanulni vágyására jellemző, hogy a kör lehetőségein kívül is képzi magát. Jutkát a realista ábrázolás érdekli, megfesti, ami szép, ami tetszik neki. Ezidáig hetvenkét önálló kép jelzi az általa bejárt művészi utat.

Tihanyiné Bálint Zsuzsanna, a Tapolca Városi Képzőművész Kör vezetője köszöntötte elsőkét a hármas kiállítás megnyitójára érkezett közönséget. A művészeti vezető igyekezett a jelenlévők számára megvilágítani a kör mindennapjait, a csoporton belül folyó munkát, elért eredményeiket, majd a három amatőr művész közönség előtti bemutatkozása következett. Füstös Lászlóné Judit, Horváth Sándorné Éva és Verebélyi Zoltán alkotásai október 16-ig tekinthetők meg a Tamási Áron Művelődési Központ aulájában. /tl/