Digitális fejlesztés adományból

Egy új interaktív táblával gazdagodott a napokban a zalahalápi Csontváry Általános Iskola. A félmillió forintot érő korszerű iskolai eszköz megvásárlásához szükséges pénz nagy részét egy tapolcai és egy helybéli vállalkozó biztosította.

interaktív tábla 4

interaktív tábla 2

A táblát az egyik emeleti teremben felszerelték és beüzemelték, napok óta használják már a pedagógusok és a diákok a tanórákon. Horváth Tamásné Andrea tanítónő, fejlesztő pedagógus szerint, a gyerekek rendkívül kedvelik az interaktív tábla nyújtotta érdekesebb, szemléletesebb, és részükről is aktív közreműködést igénylő tanórákat Zalahalápon is. Jelenleg több hasonló digitális eszközzel rendelkezik az iskola, mint azt megtudtuk, ma már nem is használnak hagyományos “krétás” fatáblát a pedagógiai munkában.

interaktív tábla 1

Igaz Sándor a tanintézmény vezetője lapunknak azt is elárulta, hogy az adományozókkal, Csuri Lajossal és a tapolcai Vörös Bélával évekre visszamenőleg jó gazdasági és emberi kapcsolatot ápol az iskola, magánemberként juttatott adományuk azonban szép gesztus, szinte példanélküli az iskola történetében. A múltban leginkább komolyabb anyagi megtakarítást jelentő szakmunkával, társadalmi munkával segítették külső személyek, illetve az idejáró gyerekek szülei az iskolát-tudtuk meg. /Töreky László/