Bronzérem az Országos Tollaslabda Diákolimpiáról

Hat tanuló képviselte korcsoportjában Tapolcát, illetve iskoláit a Tollaslabda Diákolimpia országos fordulóján, Vácon. A szép teljesítményen túl érmet is szereztek.

Tapolcaiak az országos döntőben, név szerint (Balról – hátsó sor) Szántó Bálint, Pető Mónika, Nagy Bianka, Bakler Zita, (alsó sor) Horváth Bence és Süle Gergely. /Fotó: Gyarmati Zoltánné/

Március utolsó hétvégéjén rendezték meg a Tollaslabda Diákolimpia „B” kategória végső fordulóját, ahol Tapolcáról hat tanuló mérette meg magát korcsoportjában, mégpedig azok, akik hónap elején a pápai területi döntőn az 1-4. helyen végeztek.

A váci végső versenyen a területi fordulóban 1-4. helyen végzettek képviselhették iskoláikat. /Fotó: Gyarmati Zoltánné/

Az országos viadalon a tapolcaiak közül a legeredményesebb az I. korcsoportban versenyző Horváth Bence (Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Székhelyintézmény) volt, aki bronzérmet szerzett.

Horváth Bence érte el aznap a legszebb eredményt Tapolcáról. Az I. korcsoportban a dobogó harmadik fokára szólították. /Fotó: Gyarmati Zoltánné/

Szép teljesítmény még a Batsányi János Gimnázium és Kollégium tanulójának, Pető Mónikának a tizenhatodik helyezése. A tollaslabdázó lány az V. korcsoportban indult, hat mérkőzésből hármat nyert meg. A várost, illetve iskoláját képviselte még az országos versenyen II. korcsoportban Süle Gergely (Bárdos), III. korcsoportban Bakler Zita (Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézmény), Nagy Bianka (Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Batsányi János Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Tagintézménye), valamint a fiúk versenyében Szántó Bálint (Szigliget).
/Májer Edit/