Borfőzésben is jók a tűzoltók

Több éven át vízzel versengtünk, most inkább borfőzésben mérjük össze a tudásunkat!”- adták ki a jelszót a helyi tűzoltó egyesület sáskai szolgálatparancsnokai és Szent Flórián neve alatt, egy jó hangulatú forraltborfőző versenyt rendeztek a közelmúltban Sáskán, a település faluházánál.

saska-tuzoltok

Fotó:  Az első helyezett nyirádi csapat képviseletében Németh András veszi át az oklevelet Igaz Sándortól, a helyi egyesület titkárától.

Monostorapáti-, Nyirád-, Alsópáhok-, valamint a több csapatot is felállító vendéglátó egyesület a Zalahaláp-Sáska Községek Önkéntes Tűzoltó Egyesülete vett részt a jó hangulatúnak ígérkező megmérettetésben. A versenyt Albert Attila és Horváth Bence szervezte meg, a zsűriben a helyi polgármesteren és civil polgárokon kívül, Alsópáhok polgármestere is szerepet vállalt. Az elkészült finom borok mellé pedig  jól esett az igazi,  kemencében sütött langalló- tudtuk meg. Az oklevélen kívül, a badacsonytomaji tűzoltóság parancsnoka, Molnár Péter tűzoltó alezredes  által felajánlott pezsgőt vehették át a díjazottak. Az első helyet egyébként a nyirádi csapat szerezte meg,  másodikak a sáskai tűzoltóasszonyok lettek. /TL/

 

 

 

A képen