Adományok a kórháznak Németországból

Többek között felnőtt és gyermek betegágyak, matracok, betegfigyelő műszerek, kamerák, székek, görgős székek érkeztek adományként Németországból a Deák Jenő Kórház és kisebb részben a helyi rendőrkapitányság részére a mai nap délelőttjén.

A nagy használati értékkel bíró adomány a városi kórházzal történt előzetes egyeztetések, valós igények alapján érkezett Tapolcára.

 Sándor László  

Az Adományozók és az adományozottak között Sándor László IPA tisztségviselő teremtette meg a kapcsolatot az elmúlt években, hónapokban. Amint azt a nyugalmazott rendőrtiszt lapunknak elmondta, a kamionnyi speciális bútor és felszerelés Mönchengladbach IPA szervezetének közreműködésével, a Alsó Rajna régió legnagyobb városának kórházi fejlesztésekor szabadult fel.

A tapolcai kórház részéről Dr. Szipőcs István főorvos még júniusban látogatott ki két napra Németországba, hogy az adományként felkínált eszközöket szemrevételezze és kiválassza közülük azokat, amelyekre valóban szüksége van az egészségügyi intézménynek. – A németországi fogadtatás kifejezetten pozitív volt, az ottani kórház vezetője  nagyon örült, hogy a tárgyak nem megsemmisítésre kerülnek, hanem tovább szolgálják a gyógyítás ügyét, hiszen azok ma is jónak, használhatónak, modernek számítanak- mondta el lapunknak Sándor László.

Mint megtudtuk, a tapolcai kórház részére még hetven ágy van félretéve, amint arra szükség lesz, behozzák az országba. A „német kapcsolatnak” további hozományai is lesznek még, hiszen néhány nap múlva a Batsányi tagintézmény számára is érkezik bútoradomány . /tl/