A terepautózás élménye volt az ajándék

Több éves baráti kapcsolat eredményeként idén is terepjáró autós erdei túrára vitte november 10-én, szombaton délelőtt a megyei ÉFOÉSZ fogyatékkal élő fiataljait az érdi  Landrover Túra Egyesület és országos baráti körük.

Az “éfoészos”  fiatalok egy,  a tavalyinál is hosszabb útvonalon és a korábbinál tucatnyival több Landrover tulajdonos részvételével élhették át a terepautózás nem mindennapi élményét. 

Az immár négy éve megrendezett eseményre a megye szinte minden városából érkeztek sérült fiatalok, hogy a nem mindennapi élményt először, vagy ismételten átélhessék.  – A landroveresekkel ez már egy hosszú ideje ápolt gyümölcsöző baráti kapcsolat. Évekkel ezelőtt ők kerestek meg minket, hogy segítenének nekünk, mi szívesen fogadtuk őket. Azóta folyamatos kapcsolatban állunk, amiben tudnak segítenek, gyakran adományokat is kapunk tőlük. Fiataljaink számára az évente megrendezett Landrover túra már az izgatottan várt események közé tartozik  – mondta el lapunknak a helyszínen Horváthné Somogyi Ildikó megyei ÉFOÉSZ elnök. Megtudtuk, idén a fiatalok egy a tavalyinál is hosszabb útvonalon és a korábbinál tucatnyival több Landrover tulajdonos részvételével terepjárózhattak a lesencei, uzsai erdőségben. A karitatív eseményt az illetékes erdészet is támogatta, biztosítva számukra a lehetőséget, az izgalmas és szép útvonalat. /tl/