A tapolcaiak ismét elsők

Idén februárban is megrendezte a helyi Szász Márton Általános Iskola és a Fogyatékkal Élők Veszprém Megyei Sportegyesülete a Csobánc Kupa – Szabadidős teremlabdarúgó tornát, a megyében fogyatékkal élő diákok részére. Folytatva a tavalyi sikereket, ezt a tornát is aranyéremmel zárták a helyiek.

Öt városból érkeztek a csapatok. /Fotó: Májer Edit/

A több mint húsz éves hagyományokra visszatekintő barátságos sportösszejövetelnek a Csermák József Rendezvénycsarnok adott otthont hétfőn. Öt település diákjai, két kategóriában küzdöttek meg a dobogós helyekért. A tanulásban akadályozottak között az első helyen a várpalotai Bartos Sándor Általános Iskola és EGYMI végzett, őket követte a pápai Vajda Márta Általános Iskola és EGYMI, a tapolcai Szász Márton Általános Iskola, a veszprémi Bárczi Gusztáv Általános Iskola és EGYMI, végül az ajkai molnár Gábor Általános Iskola és EGYMI.

Tapolca (sárgában) Várpalota csapatával lépett a pályára. Sportszerű mérkőzéseket játszottak. /Fotók: Májer Edit/

Az ajkaiak lánycsapattal érkeztek. A  veszprémiekkel játszanak. /Fotók: Májer Edit/

Az értelmileg akadályozottak között a képzeletbeli dobogó elő fokát a tapolcai csapat, míg a másodikat a várpalotai csapat foglalhatta el. Kiss Katalin, a helyi iskola testnevelő tanára elmondta, a diákok a mérkőzéseken sportszerűen játszottak és küzdöttek a győzelmekért, illetve a minél jobb helyezésekért.
/Májer Edit/

Tavaly végzett a torna történetében először Tapolca tanulásban akadályozott csapata az első helyen. Idén az értelmileg akadályozottak szerezték meg az aranyérmet. /Fotó: Májer Edit/