A szántóföldről hömpölygött a víz…

A négy napon át tartó esőzés látványos áradásokat okozott  városszerte, a föld nem tudta elnyelni a csapadékot, több helyen a felszínen hömpölygött a víz. A korábbi években jelentkező hirtelen lezúduló eső okozta helyzettel ellentétben, ezúttal nem belvárosban tört fel a csatornákból a víz, hanem a szántóföldekről folyt be város peremrészeire- tájékoztatta lapunkat a város polgármestere.

Most három és fél nap alatt esett annyi csapadék, amennyi korábban másfél hónap alatt. Tapolca vízelvezető rendszere ezt még elbírta,  viszont a szántóföldek felteltek és elkezdett a víz a város felé folyni. A Stadionnal szemközti földekről érkező vízzel megtelt az árok, amely aztán az Ipar utcánál egy szűk keresztmetszetűnek bizonyult átfolyó csővel megszakított résznél kiöntött.

Dobó Zoltán polgármester

– Benn a városban nem volt különösebb gond, kivéve a Déli Városkapu-parkot, ahol sajnos egy helyre koncentrálódik az elvezetés, ott ezúttal is feltört a csatornából a víz.  Korábban beépítettünk ott egy hatszázas csövet, de újra nagyon magas a patak vízállása. Hamarosan tárgyalunk az érintett pisztrángtelep üzemeltetőjével, hiszen közös megoldást kell találnunk a problémákra. Nem akarjuk veszélyeztetni a termelést, de a város lakosságának jogos igényeit is szem előtt kell tartanunk- értékelte a helyzetet Dobó Zoltán. /tl/