A Jóga Világnapját ünnepelték Tapolcán

Tapolca is csatlakozott a Jóga Világnapját ünneplő kezdeményezéshez. Minden korosztályt ingyenes foglalkozásokkal vártak a Tamási Áron Művelődési Központban.

Az ENSZ közgyűlése június 21-ét a Jóga Világnapjává nyilvánította India miniszterelnökének kezdeményezésére, idén pedig már negyedik alkalommal szerveztek köré programokat a csatlakozó országokban. Tapolcán első alkalommal fogott össze három oktató, hogy népszerűsítsék a jógát a lakosság körében. Szombat délelőtt bölcsis, ovis, sulis, és tini jógára várták a fiatalabbakat, míg a felnőtt és az idősebb korosztály a preventív jógaterápiával, valamint a vinyasa flow dinamikus jógairányzattal ismerkedhetett meg.

Farkas – Serger Zsuzsanna (jobbra) a legkisebbeknek is tartott jógát. Játékos, változatos elemekkel színesítette a gyerekek részére szánt gyakorlatokat. /Fotók: Májer Edit/

A jóga célja, hogy harmóniát teremtsen a test, az elme és a lélek hármas egységében. Tóth Orsolya preventív jógaterápiára várta az érdeklődőket. /Fotó: Májer Edit/

A szervezők közül Farkas – Serger Zsuzsanna volt az ötletgazda. – Magyarországon a nagyobb városokban már évek óta népszerűsítik a Jóga Világnapját, idén úgy gondoltuk mi is belevágunk. Felkerestem a többi tapolcai jógaoktatót, közülük Lovász Beáta, valamint Tóth Orsolya csatlakozott a helyi kezdeményezéshez, így együtt szerveztük meg a délelőtti programot – árulta el Zsuzsanna. Az oktatók először, de nem utoljára tartottak jóganapot, hiszen céljuk, minél több emberrel megismertetni és megszerettetni a mozgás ezen formáját, aminek elsődleges célja, hogy harmóniát teremtsen a test, az elme és a lélek hármas egységében. Hétköznap is várnak minden korosztályt jógaóráikra.

/Májer Edit/