A helyi kézilabdások ünnepe

Harmadik alkalommal szervezte meg szombaton a helyi Együtt a Kézilabdáért Alapítvány a Kézilabda Juniálist a Csermák József Rendezvénycsarnokban.

A csarnokban a kézilabdáé volt a főszerep, a parkolóban pedig kísérő programokkal színesítették a szervezők az egész napos családi rendezvényt.

A csarnokban egész nap a kézilabdáé volt a főszerep. /Fotó: Májer Edit/

Dobó Zoltán polgármester megnyitó beszédében a sportbarátság ápolására, valamint egész életre kiható fontosságára hívta fel a résztvevők figyelmét. Zumbával hangolódtak a játékosok pályára lépés előtt.

Baján János zumba gyakorlataival hangolódtak a kezdésre a csapatok. /Fotók: Májer Edit/

A Tapolca VSE az Egerszegi KK, valamint az Ősi Andreotti SE csapatait látta vendégül, akikkel a bajnokságban is együtt szerepeltek. Női U13-as, felnőtt, valamint férfi csapatok összecsapásain drukkolhatott a közönség. Nagy sikert aratott a helyi szülői és szurkolói együttesek mérkőzése. A helyi utánpótlás csapat lányai rövid műsorral készültek, akiket a bajnokságban aratott győzelmük alkalmából a rendezvényen leptek meg és köszöntöttek.

A Magyar Kézilabda Szövetség Gyermekbajnokság Tóth László régió 3. osztályának Felsőházában megnyerték a bajnokságot az U13-as tapolcai lányok. A juniálison is hozták a formájukat. A képen Schneider Zsolt edző. /Fotó: Májer Edit/

Rövid sport és kulturális blokkokkal kedveskedtek a szervezők. A Kangoo Jumps, a World Jumping és a FithFight bemutatók sok érdeklődőt vonzottak, valamint a Tapolcai Musical Színpad előadása is színesítette a programot. A parkolóban a kézműves kirakodóvásárban nézelődhettek az érdeklődők, illetve a Tapolcai Modellezők Baráti Köre segítségével betekintést nyerhettek a sportág rejtelmeibe.

A parkolóban is programokkal kedveskedtek az érdeklődőknek. A Tapolcai Modellezők Baráti Köre is kitelepült. /Fotó: Májer Edit/

A véradáson huszonöt résztvevőt számláltak. Helyi támogatók jóvoltából értékes tombolanyeremények találtak gazdára. A nap végén, az utcabálon lazíthattak az érdeklődők. Méltó lezárása volt a nyárköszöntő kézilabda fesztivál a szezonnak.

/Májer Edit/