A Dobó városrész nagy ünnepe

Szombaton rendezték meg Tapolcán az immár hagyományos Dobó Városrész Napját.

A program reggel Dobó István szobrának koszorúzásával vette kezdetét. A Magyar Honvédség képviseletében Sáfár Albert dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnoksága (MHP), törzsfőnök támogató helyettese és Soós Gyula őrnagy, az MH KIKNYP veszprémi központjának parancsnoka, majd Dobó Zoltán polgármester és Németh Mária Anita jegyző, illetve Horváth Gábor, a Tapolcai Honvéd Kulturális Egyesület vezetője helyezett el koszorút.


A polgármester megnyitója után a főzőversenyre benevezett csapatok is megkezdték a munkát. Közben megelevenedett a Dobó tér, egyre többen érkeztek, a színpadon a Csobánc Népdalkör, a Szivárvány Óvoda, a Kinizsi Táncegyüttes adott műsort.
Nagy érdeklődés kísérte a katonai, rendőrségi bemutatókat, amelyek több történelmi korba kalauzolták az érdeklődőket.

A középkori íjak, számszeríjak, hajító fegyverek, valamint egyéb szúró- és vágófegyverek megmutatkozása után a rendőrség izgalmas autós üldözéses elfogását láthatták az érdeklődők, majd egy 1945-ös utcai csatajelenet elevenedett meg a Dobó lakótelepi körforgalmi csomópontnál.


A látványos jelenetek mellett az ételben sem volt hiány, a baráti társaságok, munkahelyi közösségek, civil szervezetek alkotta csapatok finom ebéddel vendégeltek meg mindenkit. A rendezvény ideje alatt haditechnikai, rendőrségi eszközök kiállítása, kézműves vásár, military börze és játszóház várta a résztvevőket.

Képgaléria ITT