A Diszeli SE-t a közösség szeretete hajtja előre

A Megyei III. osztály Déli csoportjában befejezte a labdarúgó bajnokságot a Diszeli SE. Számukra a közösség a legfontosabb.

A Diszeli SE labdarúgói a bajnokság utolsó hazai fordulóján. /Fotó: Májer Edit/

1992 óta, Takács László alapításával, jelenleg Szilágyi László elnök vezetésével működik Tapolca-Diszel városrészben a Diszeli SE. A labdarúgó csapat a játék szeretetét, a kikapcsolódást, a kellemes környezetben, jó közösségben való mozgást tartja a legfontosabbnak.

Az utolsó hazai mérkőzésen a Balatonszepezd ÖKSC-t fogadták a rendkívül szép környezetben lévő diszeli labdarúgó pályán. /Fotók: Májer Edit/

Megtudtuk, a csapat tagjait nemcsak baráti, hanem van, hogy rokoni szálak is fűzik egymáshoz. Főképp helyiek és környékbeliek alkotják az együttest, akiknek mérkőzéseire hétről hétre kilátogat oszlopos szurkolótáboruk is. A csapat és a mérkőzéseik családias jellege okán a légkör előtte és utána mindig kellemes, habár – mint az elnöktől megtudtuk – meccs közben vérmérséklettől és a bírói döntésektől függően akad, hogy felfokozódik a hangulat.

A hangulat a mérkőzéseken mindig jó. /Fotók: Májer Edit/

Nem sorolhatóak a bajnokság legeredményesebbjei közé, mégsem adják fel. – Mi tartjuk rendben a pályát, nyírjuk a füvet. Különböző adományokból tartjuk fenn magunkat és indulunk a bajnokságban. Sok nehézséggel kell szembenéznünk, de ennek ellenére egy kitartó csapatról van szó, akikkel évről évre a közösségért, a fennmaradásért és egymásért küzdünk – árulta el nekünk Szilágyi László elnök. /Májer Edit/