Karatésok születésnapja

A Tapolca VSE Kyokus-hin Seibukai Karate Szakosztály a Szent György panzióban tar-totta év végi összejövetelét, a karate iskola 35. évfordulóján.

Az eltelt 35 év alatt sok más karate iskola is jelen volt a városban, mégis a kyokushin az egyetlen, amely a kezdetektől a mai napig fennmaradt.
Az összejövetelen  nem-csak az évfordulót ünnepelték, hanem az új övfokozatok átadását is.
Kernya József, a szak-osztály vezetője kérdé-sünkre elmondta, hogy a karate  gyakorlása közben két lélektani határt különböztetünk meg. Az első a fekete öv elérése, amikor a tanuló a fekete öv megszerzésével a mesterek csoportjába tartozik. Az ehhez vezető út igen hosszadalmas és nehéz. A mai naptól  fekete öv viselésére jogosultak: Páhi Zoltánné 1. Dan, valamint Németh Veronika 1. Dan.
A 2. Dan viselésére (fe-kete öv 2 aranycsík) jo-gosult Szabó Tamás.
A karatéban a második lélektani határ a 3. Dan, amely  egyben a Sensei (Tanító)  cím viselésére jogosít. Ezt a mai naptól Sensei Kövér László jogosult viselni, aki a tapolcai karate iskola egyetlen ma is aktívan gyakorló alapító tagja.
A díjátadó befejező mo-mentumaként Kernya Jó-zsef szakosztályvezető ki-magasló elismerésben részesült.
A harmincöt éves karateedzői, oktatói  munkájáért a Magyar Kyo-kushin Karate Seibukai Szervezet támogatásával a  4. Dan  Viselésére jogosította Sensei Kernya Józsefet.                       (ae)