Fenyvesi Zoltán: “Tapolca, de hogyan?”

Fenyvesi Zoltán vagyok, Tapolca és környéke Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője. Köszönöm, hogy eljöttek, hogy hírét vigyék beszámolómnak, amelyben képviselői munkám eredményeit és tanulságait foglalom össze „Tapolca, de hogyan?” címmel – mondta a politikus a hétfői sajtótájékoztatón.

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő Tapolcán tartott sajtótájékoztatót a helyi képviselő-jelöltek és Bognár Róbert polgármesterjelölt társaságában

– Elöljáróban fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy országgyűlési képviselőként a törvény és a személyes hitem is arra kötelez, hogy a választókerületben élő összes ember érdekét képviseljem a parlamentben, függetlenül a párthovatartozástól. Ezt most, az önkormányzati kampány hajrájában, egy szükségszerűen átpolitizált és érdekvezérelt légkörben talán érdemes leszögezni. Azt is vallom, hogy ebben a munkában szövetségesekre, együttműködő partnerekre van szükségem elsősorban a kormányban, a törvényhozásban és a települések vezetésében. Az első kettővel nincs probléma: a kormány és az országgyűlés kétharmados többsége teljes mellszélességgel az itt élők mellett áll. A települések vezetésében sajnos nem mindenhol ennyire egyszerű a helyzet, mert van olyan város – Tapolca például ilyen -, ahol az ellenzék által delegált polgármester és csapata nem szolgálat, hanem hadállásnak tekinti az önkormányzatot, ahonnan a helyiek érdekét semmiébe véve újabb és újabb politikai támadásokat intézhet a törvényesen és nagy arányban felhatalmazott országvezetés ellen, csak hogy a saját fennmaradását biztosítsa. Ez egy olyan helyzet, amin október 13-án változtatnunk kell!
– Megválasztásom óta a szövetségkeresés, vagyis Tapolca érdekében is 82 alkalommal tárgyaltam településeink fejlesztéséről a kormány valamelyik miniszterével, államtitkárával. Elkeserítő, hogy ez Rig Lajos képviselőtársamnak egyszer sem sikerült, mert meg sem próbálta, de erről neki kell majd elszámolnia a választóival. A szövetségkeresés eredményes volt. Az elmúlt időszakban különböző intézményfelújításokra összesen 2100 millió forintot szereztem a választókerületem településeinek, köztük Tapolcának. Útjaink rendbetételére 2500 milliót, más fejlesztésekre 9000 milliót sikerült kiharcolnom. Mellékesen jegyzem meg, Rig Lajos neve mögött ezúttal is 0 forint teljesítmény áll. A megszerzett támogatásokat mindenhol hatékonyan tudtuk felhasználni, ahol az önkormányzat választott vezetője félretette az esetleges politikai nézeteltéréseket, és kizárólag azt a szempontot vette figyelembe, amiért annak idején a polgárok a hivatalba emelték őt: a település szempontját. Ahol viszont nem normálisan mennek a dolgok, ott az történik, ami például Tapolcán: az elmúlt öt évben nem voltak képesek gondoskodni a gyermekorvosi rendelő rendbe tételéről, holott még pénzt is gyűjtöttek rá az emberektől, a buszpályaudvar felújítására a kormány által biztosított 280 millió forintot pedig szintén elrakták valamilyen fiókba. Persze, ha nem lennének szűk látókörűek a tapolcai városvezetésben, akkor tudnák, hogy a kormány az emberek – köztük a tapolcai adófizetők! – pénzét adta oda nekik, ami nem az ő tulajdonuk, ahogyan a város sem. De ők inkább félrerakták – ki tudja, hová -, csak hogy ne fejlődhessen a város. Nekik annál jobb, minél rosszabb Tapolcának. Nálunk ez fordítva működik: nekünk Tapolca az első, és csak a város számít.
– Így dolgoznak tehát ők, akiket a politikai gyűlölet vezet, és nem a város érdeke. Én azt hiszem, hogy ebből minden tapolcainak elege lett. Tapolca nem lehet tovább a saját ellenzéke. Az önkormányzat nem pártközpont, hanem egy szolgáltató iroda, ahol a politikának nem lenne szabad számítania. Egy polgármester vagy egy országgyűlési képviselő ne lövészárkokat ásson, hanem építkezések dombjait emelje. A településért éljen, ne a településből. Én elsősorban azért támogatom Bognár Róbert polgármester-jelöltségét, mert ő olyan ember, aki betemeti a lövészárkokat és az építkezések dombjait húzza fel rájuk, és nem azért, mert a mi pártcsaládunk favoritja. Bankszakemberként ért a gazdasághoz és a pénzügyekhez. A turisztikai és városfejlesztési bizottság külső tagjaként, illetve a Szeretem a Városom Egyesület elnökeként közigazgatási, szervezési és politikai tapasztalatokat is szerzett. Békét és fejlődést fog hozni Tapolcának.
– Én országgyűlési képviselőként természetesen a választás eredményétől függetlenül kötelességemnek megfelelően továbbra is ott segítem majd Tapolcát, illetve a többi települést, ahol csak tudom. De ehhez olyan városvezetés kell, amely elfogadja és nem elüti a kormány, illetve az országgyűlés segítő kezét. Október 13-án bölcs döntést kell hozni, és én tudom, hogy bízhatok a tapolcaiak bölcsességében – mondta a képviselő.