20 év, három alkotó, ecset és toll

Ódor Éva és Ódor Ferenc rajzait, festményeit,  Németh Gyöngyi versei egészítik ki a Tamási Áron Művelődési Központ aulájában, hétfőn megnyílt kiállításon, amely a 20 év ecsetvonásai címet kapta. A Batsányi Képzőművészkör alkotóit, az ott folyó tevékenységet Stockinger László festőművész, grafikus és Zentai Gábor nyugalmazott művelődési ház igazgató is méltatta.

Stockinger László: Mindhárman őszinte lelkesedéssel, önkifejezéssel és sok-sok önfejlesztéssel érték el a most látható kiállításon bemutatott szintet, minőséget

Stockinger László hangsúlyozta, a három kiállító mintegy két évtizeddel ezelőtt, nagyjából egy időben kezdett a VOKE Batsányi művelődési központ keretei között működő képzőművész körben, ahol a közösségben végzett alkotás örömén túl, az építő kritika pozitív légkörét is átélhették. – Németh Gyöngyi kerámia képekkel foglalkozott, origamit hajtogatott és természetesen már akkor is remek verseket írt. Ódor Ferenc foglalkozásából és alkatából kifolyólag férfias műveket alkotott, míg Éva a maga női világát, érzelmeit, érzéseit tolgotta meg rengeteg fantáziával, melyek szürrealista stílusban jelentek meg képein. Mindhárman őszinte lelkesedéssel, önkifejezéssel és sok-sok önfejlesztéssel érték el a most látható kiállításon bemutatott szintet, minőséget- fogalmazott Stockinger László, aki szerint a képzőművészet lényege, hogy látni tanítja az embert, míg az irodalom, ez esetben Németh Gyöngyi versei, segítik az elmélyülés folyamatát.

Egy kiállítást hirdető plakát a múltból
Zentai Gábor nyugalmazott művelődési központ igazgató méltatja az alkotókat

Zentai Gábor a VOKE korábbi igazgatója is gratulált a három alkotónak, mint elmondta, nagyon bátor embernek tartja azokat, akik önmagukat és alkotásaikat vállalva, egy-egy kiállításon megmérettetnek, műveiket eljuttatják a közönséghez. – És egy kicsit én is büszke lehetek, hiszen korábban az a Batsányi képzőművészkör fogadott tiszteletbeli tagjává, amelynek olyan nagyszerű vezetői voltak, mint Mészáros György a szombathelyi tanárképző főiskola címzetes tanára és a többiek,  Szentiványi Gábor, Tóth Szilvia, Stockinger László, akik olyan tapasztalatot, gyakorlatot ültettek az itt kiállító művészekbe, amely biztosította számukra az előrelépés lehetőségét- fogalmazott Zentai Gábor.

Emléklap, jutalom a TÁMK-tól. Barczáné Tóth Boglárkától Németh Gyöngyi veszi át az elkismerést

Barczáné Tóth Boglárka a TÁMK vezetője, az intézmény hagyományai szerint, emléklappal köszönte meg a kiállítás a művészeknek, akiknek további termékeny alkotómunkát kívánt.

Farkas Mihály, a Járdányi zeneiskola tanára

A tárlat képeinek megtekintéséhez Farkas Mihály tanár, gitárművész klasszikus játéka adott szép hangulati aláfestést. /tl/